Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Poročilo Policijske postaje Šentjur: 6. 12. 2016


Tatvina avtomobilskih platišč

Policisti so bili 30. 11. 2016 obveščeni o tatvini v Črnolici, kjer so neznani storilci občanu odtujili okoli 35 kompletov rabljenih avtomobilskih platišč s pnevmatikami. Policisti so opravili ogled kraja, ter še zbirajo obvestila o storilcu.

Tatvina nafte

Policisti so bili 30. 11. 2016 obveščeni, da je neznanec preko noči iz gradbenega stroja odtujil cca. 200 l nafte

Nasilje v družini I.

Policiste je 2. 12.2016 oškodovanka obvestila o nasilju, ki ga nad njo izvaja njen partner. Policisti so zbrali obvestila od oškodovanke ter o zadevi obvestili pristojno policijsko postajo, na območju katere se je omenjeno dogajalo.

Kršitev javnega reda in miru

Policisti so bili 4. 12. 2016 popoldan obveščeni o kršitvi javnega reda in miru, ki se je zgodila tega dne okoli 2.00 ure. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je med partnerjema ponoči prišlo do spora zaradi kurjenja, pri tem pa tudi do fizičnega obračunavanja. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog.

Nasilje v družini II.

Policisti so 5. 12. 2016 prejeli klic občanke, da jo pretepa mož. Na kraju so ugotovili, da je mož nad oškodovanko dejansko izvajal psihično in fizično nasilje že več let, vendar se oškodovanka o tem ni nikomur zaupala. Osumljencu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja, zoper njega pa sledi tudi kazenska ovadba.

Vlomi v hiše

Policisti so bili ponovno obveščeni, da so bili na delu nepridipravi, ki vlamljajo v hiše. Tokrat so na dveh naslovih poskušali vlomiti v hišo, kar pa jim ni uspelo, na enem naslovu pa so v hišo vlomili ter oškodovancu odnesli denar. Policisti zbirajo obvestila o storilcih.

 

Občane ponovno opozarjamo, da naj bodo pozorni, ko odhajajo od doma, predvsem na osebe in vozila, ki jih ne poznajo, prav tako pa naj zaklepajo vrata, ter poskrbijo, da hiša ne izgleda prazna (prižgane luči, prižgani televizorji. Prav tako vse občane naprošamo, da v kolikor opazijo sumljive osebe, o tem obvestijo policijsko postajo Šentjur ali pa na številko 113.

 

Preiskani vlomi

Policisti so v letošnjem letu obravnavali 4 vlome v objekt avtopralnice na območju Šentjurja, kjer so storilci odtujevali denar in žetone. Policisti so z zbiranjem obvestil izsledili storilce omenjenih kaznivih dejanj, ki bodo vzgibe za svoja ravnanja lahko pojasnili na tožilstvu , kamor bo zoper njih podana kazenska ovadba.

 

»PONOVNO OBVESTILO GLEDE UPORABE PIROTEHNIKE«

Začenja se »Veseli december«, čas božičnih in novoletnih praznikov je pred vrati. Da bi omenjen čas minil kar se da prijetno, ter brez nepotrebnih težav, poškodb, ali stroškov, vam podajamo nekaj napotkov za pravilno uporabo pirotehničnih izdelkov.

V skladu z Zakonom o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih (Uradni list RS 35/2008) je PREPOVEDANA prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije F2 in F3, katerih glavni učinek je pok (petarde različnih oblik in moči); uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, pa je dovoljena le od 26. decembra do vključno 1. januarja, vendar ne v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja.

Za kršitve omenjenih določb Zakona o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih je za posameznike predvidena globa v višini od 400 do 1200 EUR, policisti pa bomo ob zaznanih kršitvah dosledno ukrepali zoper kršitelje, saj si prizadevamo za zmanjševanje težav, ki jih povzroča neprimerna uporaba pirotehničnih izdelkov. Zavedati pa se moramo, da je to širši »problem«, ki ga je mogoče rešiti le ob vključevanju celotne družbe, predvsem pa staršev, vzgojiteljev in učiteljev, katere naprošamo, da z opozorili, na možne nevarnosti in posledice neprimernega početja, ter tudi z lastnim zgledom pripomorejo k zmanjševanju oz. preprečevanju posledic tovrstnih početja. Sodelovanje s starši ali skrbniki je pomembno tudi zato ker omenjen zakon tudi nalaga, da je mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij F1 in F2 le pod nadzorstvom slednjih.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III