Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Marko Juhant v okviru projekta LUŠ predaval na temo: Tako majhen, pa že tako odgovoren (video)


V torek, 13. decembra, je POŠ Prevorje, v okviru projekta Družinski center Mozaik mladosti in izkušenj, gostila specialnega pedagoga Marka Juhanta. Šlo je za eno zadnjih dejanj sicer uspešno izvedenega projekta Ljudske univerze Šentjur.

Juhant je kakšnim petnajstim zbranim predaval in podajal praktične ter na trenutke na videz preproste nasvete o vzgoji in samem pristopu k vzgoji otrok, kar je tudi bila osrednja tema predavanja z naslovom Tako majhen, pa že tako odgovoren.

3-juhant_pos_prevorje-3

V spodnjem video posnetku, v katerem je zajeto celotno predavanje, lahko prisluhnete in izveste, kdaj otroka npr. vpeti v vsakdanja opravila. Juhant med drugim pojasnjuje, zakaj pri nekaterih stvareh ne smemo nehati motivirati otrok. Ob vsem tem je potrebno jasno zastaviti cilj in pot, biti pa moramo vztrajni in dosledni.

  

LUŠ uspešno končuje s projektom, za kaj podobnega v prihodnje ne bo denarja

Predavanje je potekalo v okviru omenjenega projekta Družinski center Mozaik mladosti in izkušenj, ki ga sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Ljudska univerza Šentjur in Občina Šentjur in je bilo še zadnje predavanje o vzgoji v okviru projekta. 

V okviru centra so uspešno izvajali številne brezplačne delavnice za otroke med počitnicami, brezplačno učno pomoč, medgeneracijsko druženje in delavnice za različne tipe družin tudi preko meja občine Šentjur. Po besedah vodje organizacijske enote Alenke Testaniere pa žal podobnega razpisa za drugo leto ni bilo. 

Pred kamero smo povabili Testanierovo, ki nam je zaupala več o projektu, povprašali pa smo tudi za vtise po polletni pripojitvi Ljudske univerze Šentjur k Razvojni agenciji Kozjansko:

 

eH

violoncela-polsi-klik