Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Legendarne jaslice našle nov dom


Med najbolj poznane jaslične destinacije je nekdaj sodil Šentjur, kjer sta oče in sin, Bernard in Janko Žličar, dve desetletji skrbela za velik projekt, ki je terjal večmesečne priprave.

V zadnjih letih je po očetovi smrti stvar zamrla, znamenite jaslice, ki so si jih ogledovali obiskovalci iz vse Slovenije in tudi tujine in ki se razprostirajo kar na 170 kvadratnih metrih površine, pa bodo očitno še naprej živele, vendar v Dobju in v nekoliko zmanjšanem obsegu.

Pobudnik akcije je Peter Frece, ki je opazil, da tovrstne ponudbe na Šentjurskem v zadnjih letih ni bilo. Po lastnikovem pristanku za prenos eksponatov so priprave oz. postavljanje jaslic trajale okoli enega meseca. Nov dom jaslic je v stavbi nekdanje trgovine nasproti gostilne Pri Olgi ob cesti proti Planini, na ogled pa so vsakodnevno med 15. in 20. uro. 

Na sliki prizor z odprtja, kjer so poskrbeli tudi za kulturni program. Dobjani v zadnjem času niso prvi, ki so priskočili na pomoč Šentjurčanom, saj so se pred časom izkazali tudi tamkajšnji gasilci, ki so poskrbeli, da je bila prireditev Bučn’ce izpeljana spodobno.

Preberite tudi

Znamenite Žličarjeve jaslice tudi letos odprle duri (video)

*foto: Kulturno društvo Dobje