Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah ob 90. letnici delovanja (foto, video)


Dan samostojnosti in enotnosti je v slovenskem kulturnem prostoru tradicionalno rezerviran za koncerte številnih godb na pihala širom Slovenije. Tako je tudi v Šmarju pri Jelšah, kjer godbeniki vsako leto 26. decembra organizirajo zelo dobro obiskan koncert.   

Letošnje leto je za Društvo godbenikov, ki mu predseduje Greta Stiplošek Pajk, še posebej slovesno. Praznujejo namreč 90-letnico prvih začetkov godbe na pihala v Šmarju.

koncert_drustva_godbenikov-1

Tokratni koncert je bil namenjen počastitvi te zavidljive obletnice. Obiskovalcem se je predstavila do sedaj največja zasedba Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah, ki je štela kar 46 članov.  

Na koncertu so predstavili uniforme, ki so jih godbeniki nosili nekoč in sedanjo, spomnili pa so se tudi vseh kapelnikov, ki so godbo vodili od njene ustanovitve do danes – trenutno godbeniki igrajo pod vodstvom Boruta Lorgerja.

Kkoncert_drustva_godbenikov-2ot gostje so se šmarski publiki predstavile Pegazove muze iz Rogaške Slatine pod umetniškim vodstvom Kaje Bicskey. Zbranemu občinstvu so se skupaj z godbeniki predstavile s skladbo nedavno preminule Ljubke Dimitrovske Ta tvoja barka mala, same pa so zapele tudi Mlade oči, Sredi zvezd in Joyful, Joyful.

 

 

 

 

Med koncertom je vodstvo šmarske godbe godbenikom podelilo priznanja za sodelovanje pri godbi, David Stupica, vodja območne izpostave JSKD Šmarje pri Jelšah, pa je podelil  Gallusove značke za dolgoletno udejstvovanje na glasbenem področju ljubiteljske kulture.

v/t/f: dH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”598″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

kino_smarje_polovicka