Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti leto zaključili s tekmo v Velenju, kjer so pustili odličen vtis


V soboto, 17. decembra, je bilo v Velenju 2. kolo šolske karate lige, kjer je med 100 tekmovalci iz 11 klubov sodelovala tudi devetčlanska posadka Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

S tekmovanjem je odločno začel kataš Gregor Zbil, ki je v kategoriji 8 in 9 let preizkusil novo kato. S hitrim učenjem novih kat zelo hitro napreduje, potrebuje pa malo več natančnosti in eksplozivnosti. Na koncu si je priboril odlično 2.mesto. Naslednji je nastopil Filip Skubi, ki tekmuje v kategoriji s posebnimi potrebami. Z vsakim novim nastopom dokazuje svoj osebnostni napredek in razvoj ter sebi in vsem ostalim sporoča, da je s prizadevnim trdim delom, umirjenostjo, poslušnostjo ter veseljem mogoče doseči zelo veliko. Prav tako je preizkusil novo kato in z njo osvojil 1. mesto. Čestitali so mu tudi sodniki. Naj povzamem samo eno misel, ki jo je med pogovorom izrekel mednarodni priznani sodnik: »Ali si predstavljamo, kakšno enormno količino energije morajo vložiti te osebe za izvajanje, treniranje, da osvojijo prikazano znanje v primerjavi s telesno zdravimi osebami? Kapo dol!«

Nato so tekmovalci začeli z izvajanjem borb. Najprej je začela Sara Skubi, ki je v kategoriji ml. kadetinj do 47kg osvojila 3. mesto. Nato sta se začela boriti Jakob Žumer in Nejc Kunštek. Oba sta prišla do finala, ki je bil zelo razburljiv borben in dinamičen. Pokazala sta lep napredek z raznovrstno tehniko. Na koncu sta osvojila Jakob 2., Nejc pa 1. mesto. Naslednji, ki je stopil na tatami je bil Aleksej Godler, in sicer v kategoriji ml. kadetov do 45kg, kjer je imel repasažno borbo, ki jo je na žalost izgubil ter tako ni dosegel vidnejše uvrstitve. Še drugič je nastopil Nejc, in sicer zaradi prestopa drugo leto v višjo starostno kategorijo. V tej kategoriji je osvojil 3. mesto. Zadnja dva borbaša sta bila Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Oba sta se zopet srečala v finalu. Po taktični borbi, polni različnih preizkušanj, je tokrat slavil Timotej. Vsem nastopajočim tekmovalcem čestitke za osvojena odličja.

Miha Romih, glavni trener