Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bistrica ob Sotli: z Lucijinim sejmom, prižigom luči in Demolition group vstopili v veseli december (foto)


Minulo soboto so v Bistrici ob Sotli tudi uradno vstopili v praznični december. V poznih popoldanskih urah so pred Posavsko špajzo pripravili Lucijin sejem, kmalu po odprtju sejma je župan Franjo Debeljak prižgal praznično razsvetljavo. Zvečer pa so v Klubu Metulj s koncertom Demolition group zaokrožili pestro sobotno dogajanje.

demolition_group_bistrica_2016_2Na letošnjem Lucijinem sejmu so ponudniki na sedmih stojnicah ponujali lokalne proizvode in različne umetniške izdelke. Sicer pa je tradicionalni predbožični sejem namenjen nakupu zimskih oblačil, medenih izdelkov in ostalega.

Kulturno društvo Bistrica ob Sotli je za vse obiskovalce pripravilo kranjske klobase, mladina pa kuhano vino. Oboji so dobrote ponujali zastonj, seveda pa se niso branili prostovoljnih prispevkov, ki so jih obiskovalci darovali.

Sejem, ki je sicer bil obiskan nekoliko pod pričakovanji, se je zaključil okoli 20. ure. 

demolition_group_bistrica_2016_3Med sejemskim dogajanjem pa je kraj osvetlila praznična razsvetljava, ki jo je prižgal župan Debeljak. Do začetka januarja bodo svetile luči ob glavni in nekaterih stranskih cestah v kraju, pa tudi novoletna jelka pred Občino.

Demolišni v Metulju navdušili še v tretje

Sobotni večer je v prvi vrsti bil pisan na kožo glasbenim sladokuscem. Bistrico so namreč že tretjič obiskali in obnoreli Demolišni. Prvič so igrali v Metulju kar desetletje in pol nazaj, drugič na Kolomonovem žegnu pred štirimi leti.

Šempetranom in ostalim obiskovalcem so ostali v spominu po odličnih koncertnih večerih, na vsakem s sicer nekoliko spremenjeno zasedbo. 

Tokrat so v Metulju v živo predstavili nov material, ki bo luč sveta ugledal v začetku prihodnjega leta. Vsled tega so bili obiskovalci poleg nepozabnih hitov, kot so Balada, Temni angeli usode, Japanci, Dež, DAF, Bič luč in upanje ter ostalih, deležni premiernih izvedb novih pesmi.

demolition_group_bistrica_2016_4

Demolišni so se še enkrat več izkazali kot besedilno zrel, udarni in uigrani bend, ki, kljub več kot 30-letnem delovanju, izžarevajo mladost in še kako dobrodošlo svežo glasbeno energijo. S kritično držo vseskozi navdušujejo tako njihove največje fene kot tudi obiskovalce koncertov. Slednje najbolje manifestirajo preko albumov, ki so nekakšen odsev časa, v katerem so nastajali.  

Vabljeni k ogledu galerije fotografij!

eH

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”589″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]zur-polsi