Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Za zdaj konec sončne jeseni: čez vikend močan dež, morda tudi poplave


hidrolosko2Jutri dopoldne nas na Kozjansko-obsoteljskem še čaka delno jasno vreme. Nato pa se bo, kot že nekoliko prej zahodno od nas, pooblačilo in zvečer začelo deževati. Močno bo lilo vso nedeljo in ponehalo šele v ponedeljek.. Metereologi opozarjajo, da bodo zaradi obilice dežja vode po vsej Sloveniji narasle.

Jutri bo v severovzhodnih krajih deloma sončno, drugod bo pretežno oblačno. Že dopoldne bo na Primorskem in Notranjskem pričelo rahlo deževati, popoldne pa se bo dež okrepil in razširil nad osrednjo Slovenijo. Krepil se bo jugozahodni veter, ob morju jugo, pišejo na ARSO.

Jutranje temperature bodo od 2 do 6, v zatišnih legah severne Slovenije okoli 0, ob morju 10, najvišje dnevne pa večinoma od 10 do 16 stopinj C.

OPOZORILO

V noči iz sobote na nedeljo in v nedeljo dopoldan lahko poplavijo nekatere reke v severozahodni in jugozahodni Sloveniji, v nedeljo čez dan pa tudi drugod po državi. Posamezne manjše reke lahko v tem času več-krat narastejo. Ob intenzivnih krajevnih padavinah lahko poplavijo tudi hudourniki.

OBETI

V noči na nedeljo in v nedeljo bo oblačno s pogostimi padavinami, ponekod tudi nevihtami z močnejšimi nalivi. Razmeroma toplo bo, pihal bo jugozahodnik, ob morju okrepljen jugo.

V noči na ponedeljek se bo meja sneženja v severni Sloveniji spustila do nadmorske višine okoli 800 m.

V ponedeljek bodo padavine oslabele in ponekod prehodno tudi ponehale. Nekoliko hladneje bo.

VREME NA NAŠEM OBMOČJU V NEDELJO:

vreme-nedelja

PODROBNEJŠI VREMENSKI PODATKI ZA KOZJANSKO-OBSOTELJSKO OBMOČJE NASLEDNJIH 10 DNI:

Na našem območju lahko deževno vreme pričakujemo vse do ponedeljka, nato pa naj bi se oblačnost z občasnim soncem nadaljevala do naslednje nedelje. Pri tem so še, zaradi dolgoročne napovedi, vedno mogoče padavine.

vreme-vikend

stajerski-2016-polsi-klik