Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun do prve zmage in to nad Krko; Rogaška uspešna na Češkem


tajfun krka november 2016
Daniel Vujasinović uspešno plete niti Tajfunove igre. Foto: Kvirina Martina Zupanc / KK Tajfun.

Košarkarji šentjurskega Tajfuna do sinoči v tej sezoni še niso uspeli zmagati, čeprav so bili nekajkrat povsem blizu. Po prihodu Jake Brodnika so se očitno koščki mozaika toliko zložili, da je ekipa zadihala tako složno, da je uspela ugnati novomeško Krko. Veliko zaslug za prebujenje ima poleg trenerja Jurice Golemca tudi Daniel Vujasinović, ki je za Tajfun prvič igral sicer v soboto.

Košarkarji Rogaške so v okviru pokala Sixt Alpe Adria gostovala pri trenutno tretjeurščeni ekipi češkega državnega prvenstva, ki je se je tekmovanju pridružila po izstopu reškega Kvarnerja. Slatinčani so se domov vrnili z zmago za 14 točk.

Tajfun je proti ekipi, ki je v ligi ABA v zadnjem času dosegla nekaj odmevnih zmag, začel odlično. Dvojec Vujasinović-Milija Miković je dosegel prvih 16 točk za Šentjurčane, ki so po šestih minutah v huronskem vzdušju Šentjurskih vitezov in ostalih domačih pristašev povedli z dvomestno razliko. Fred Thomas je z zabijanjem postavil izid prve četrtine – 23:8.

Kljub naporom gostujoče zasedbe, da bi čimprej izničila zaostanek, so tajfunovci vzdrževati dvomestno prednost in na polčas odšli z rezultatom 46:35.

Novomeška ekipa je z novim naletom skušala takoj na začetku drugega polčasa. Na sredi tretje četrtine je po le dveh domačih točkah bilo 48:42. Po Golemčevi minuti odmora je sledila mini domača serija petih točk. Tudi po 30 minutah je bila šentjurska prednost enaka kot ob polčasu, le da je bilo na semaforju – 58:47.

Razen Grantove trojke (iz igre je metal 2/2) domačim v prvi polovici sklepne četrtine ni uspelo doseči točke, gostje pa so se povsem približali – 61:59. Ko je Mirza Sarajlija z edinim zadetim metom s trojko povišal na 64:59 in malo kasneje, ko je Khaliq Spicer skočil pod strop in zabil, se je domačim vrnila samozavest. Na drugi strani je Matic Rebec zadeval z ekstremne razdalje in Krko držal pri površju. V končnici si Šentjurčani tokrat niso privoščili napake, kot v številnih tekmah doslej. Zadeli so vseh šest prostih poskusov, pri Krki pa dvojec Luković-Rebec, ki je skupaj dosegel 39 točk ni zmogel vsega. Dodajmo, da sta ekipi skupaj izvajali kar 64 prostih metov.

Tajfun : Krka 75:72 (23:8, 23:27, 12:12, 17:25)

Vujasinović 16, Brodnik 14, Miković 12, …; Rebec 22, Luković 17, Elliott 11, …

× × ×

Slatinčane je ob koncu prve četrtine šokiral zadetek s 25 metrov (edine točke Gavende), s katerim so gostitelji prvo četrtino dobili 19:15. Vseeno so se stvari v korist gostov začele zlagati že v drugi četrtini, saj so na glavni odmor odšli s pol ducata točk prednosti. Dodatnih šest točk so si varovanci Damjana Novakovića priigrali do konca tretje četrtine, v zadnjem delu pa so uspešno nadzirali zaključek srečanja, največ pa so vodili za 18 točk.

Armex Dečin : Rogaška 53:67 (19:15 32:38 42:54)

Šantelj 20, Ferme 18, Djuranović 10, Johns 10, …

Povezava k poročilu o tekmi (v angleščini, op.)

V soboto, 12. novembra, Terme Olimia Podčetrtek gostujejo v Laškem, kjer se bo tekma začela ob 19.00. Dva dni kasneje bo Rogaška gostovala na Polzeli, kjer se bo tekma začela ob 18.45. 

V torek, 15. novembra, bo v Podčetrtku ob 19.00 v okviru tretjega kroga Pokala Spar prvo srečanje, v goste pa prihaja Tajfun. Rogaška bo uro kasneje začela srečanje pri šoštanjskem drugoligašu. 

pozdrav-vinu-2016-polsi-klik