Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Premiera komedije Oblast v Šmarju pri Jelšah (foto in video)


V soboto zvečer se je v šmarskem hramu kulture premierno odvila Möderndorferjeva komedija Oblast v izvedbi dramske skupine Kulturno – prosvetnega društva Kostrivnica. Slednji so s premierno izvedbo polni dvorane kulturnega doma za skoraj dve uri poskrbeli za poživitev in popestritev večera.

Dramska skupina kostrivniškega društva je v svoji 28-letni zgodovini na oder postavila že 31 celovečernih predstav, skupno pa kar 79 ponovitev. Z zadnjo, Möderndorferjevo komedijo Oblast, ki jo je režiral Martin Druškovič in so jo prvič na ogled postavili minulo soboto, so še enkrat več pokazali, da so pomembni soustvarjalci kulturnega utripa v kraju in okolici.

oblast_smarje_2

Ko podjetniku “zadiši” poslanski stolček

Komedija Oblast, ki je luč sveta ugledala leta 2008, v središče dogajanja postavlja družino kapitalista Andreja, ki pa ga denar ne izpolnjuje več. Tudi “zahvaljujoč” hčerinemu fantu Jocotu in ostremu nasprotovanju tajnika Drageca, se odloči postati poslanec. Najame celo agencijo, ki naj bi mu pomagali pri kampanji, cilj te pa je s pomočjo hišnih izdajalcev čim bolj oskubiti naivnega kapitalista.

Za dodatno zmešnjavo predvolilnih dogodkov in zgodbe poskrbita sindikalista Kalander in Greta, ki Andreja večkrat prikažeta kot neodločnega in labilnega kapitalista. Navidezno utopična ideja pa kmalu preraste v realnost, kar za seboj prinese številna vprašanja in nekaj nepredvidljivih komičnih situacij.

oblast_smarje_3

V vlogi podjetnika Anteja Pešaliča je nastopil Franc Kitak, ženo Amalijo je odigrala Damjana Oblak. V vlogi hčere Vanese je nastopila Jasna Druškovič, Joca je odigral Dragan Šućur, tajnika Drageca pa Andrej But. Še enkrat več pa je odličen igralski talent prikazala Marta Weilguni v vlogi Marjane Consulting, partnerja Marjana je odigral Franc Firer, sindikalistko Greto Katarina Dragovan in sindikalista Kalanderja Marko Kampuš.

Komedijo so dan kasneje, v nedeljo, 27. novembra, odigrali še v Kulturnem centru Rogaška Slatina.

Vabljeni, da si v spodnjem video posnetku ogledate inserte premiere, vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij.

 eH

zur-polsi