Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Petkina nedelja malo drugače: večer narodno zabavne glasbe (foto, video)


DSCN0015DSCN0042 DSCN0043V nedeljo zvečer je v Ipavčevem kulturnem centru potekal večer narodno zabavne glasbe, ki ga je zaznamoval Avsenikov glasbeni opus, skozi katerega so nas popeljali Ansambel Petka, Mešani pevski zbor Sonce iz Ponikve in sopranistka Mojca Bitenc.

Slavko Avsenik je legenda slovenske narodno zabavne glasbe, ki je za vedno pustil pečat v naših srcih. Tega se zaveda tudi Ansambel Petka, ki je priznanemu glasbeniku posvetil nedeljski koncert.

Ansambel Petka sicer sestavljajo Roman Rošer, Matjaž Vodišek, Stane Žekar, Aleš Švab in Urban Sadek. Vsak izmed njih se kot pravi ljubitelj narodno zabavne glasbe zaveda Avsenikove glasbene dediščine, zaradi česar jo zvesto ohranjajo.

Na koncertu so jim pri tem pomagali tudi Mešani pevski zbor Sonce iz Ponikve pod dirigentsko taktirko Andreje Ocvirk, za piko na i pa je poskrbela izjemna sopranistka Mojca Bitenc.

Nadarjeni glasbeniki so skupaj z obiskovalci podoživeli najlepše Avsenikove viže, večer pa so sklenili z virtuozno skladbo za klarinet Veter nosi pesem mojo, ki ima po Avsenikovi smrti še večji pomen. Dokazali so, da njegova glasba ne pozna meja in se skupaj povesili ob največjih glasbenih uspešnicah nepozabnega Slavka Avsenika.

Vabljeni k ogledu video posnetka in fotogalerije nedeljskega dogajanja, kjer lahko tudi sami podoživite nepozaben narodno zabavni spektakel.

pegazove-polsi-klik