Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

24. Martinovi dnevi na Ponikvi (foto in video)


24_martinovi_dnevi_ponikva_2016_1Sinoči so se na Ponikvi v organizaciji Turistično olepševalnega društva Ponikva pričeli že 24. Martinovi dnevi. Tridnevno prireditev so pričeli z uradno sinočnjo otvoritvijo, nadaljevali pa jo bodo s pestrim sobotnim in nedeljskim sejemskim programom. Osrednja tema letošnjih Martinovih dnevov so lovci, ki bodo v kratkem obeležili 70-letnico delovanja.

Petek v znamenju razstave, priznanj in degustacije

Petkovo otvoritev je pospremil kulturni program, v katerem so sodelovali Mladinski pevski zbor OŠ Blaža Kocena Ponikva. Blaže in Nežica sta tudi letos navdušila s kratko poučno zgodbo, obiskovalci pa so si pred vhodom v dvorano lahko ogledali umetniške izdelke osnovnošolcev na temo lovstva.

24_martinovi_dnevi_ponikva_2016_2

Petkov večer pa je bil tudi priložnost za podelitev priznanj Ponkovška velikonočnica za najlepše urejene stanovanjske hiše in kmetije. Slednje je podelil inženir vrtnarstva Drago Jančič.

Zbrane je nagovoril predsednik Turistično olepševalnega društva na Ponikvi Zlatko Zevnik, ki je na hitro povzel preteklo dogajanje, ki se je odvijalo pod okriljem društva. Letos so medse povabili lovce, ki so pripravili razstavo. Slednji so bili osrednja tema letošnjih Martinovih dnevov.

Po uradnem petkovem delu je sledilo druženje s pokušino vin.

Pestro tudi v soboto in nedeljo

V soboto bo ob 10. uri v pisarni TOD Ponikva odprtje razstave del članov DLU Rifnik Šentjur. Ob 11. uri pa lahko v Kulturnem domu Ponikva prisluhnete predavanju “Naš prispevek k varovanju narave”, sobotni vrhunec pa bo zagotovo večerni koncert pevskega zbora v cerkvi sv. Martina na Ponikvi.

24_martinovi_dnevi_ponikva_2016_3

V nedeljo pa bo po sveti maši, ki se bo pričela ob 10h, na trgu pred cerkvijo tradicionalni Martinov sejem in druženje ob prazniku. Seveda si lahko v soboto in nedeljo v KD Ponokva ogledate razstavo “Narava in lovstvo”, na bližnji Kmetiji Buser pa je na voljo lončarska razstava.

Več o prihajajočih dogodkih nam je zaupal Zlatko Zevnik:

Utrinke s petkovega večera si lahko ogledate v galeriji fotografij.

eH 

vstopnice-javsnik-polsi