Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 26. 10. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurTatvina stenskih luči

V noči na 19. 10. 2016 je neznanec prišel v gostinski lokal v času, ko je bil ta zaprt. Namesto pijače si je postregel z lučmi na terasi lokala. Lastnika je oškodoval za okoli 200 €.

Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

V Svetelki se je istega dne pripetila prometna nesreča. Po trčenju se je eno vozilo vnelo in zgorelo v celoti. Udeleženci prometne nesreče so bili lažje telesno poškodovani, nihče pa ni utrpel telesnih poškodb kot posledic požara.

Nasilje nad otrokom

Policisti so bili v petek, 21. 10. 2016, obveščeni, da sta starša pretepla otroka. Policisti in delavci CSD so otroka odpeljali na varno območje. Staršema je bila izrečena prepoved približevanja, zoper njiju pa sledi tudi kazenska ovadba.

Alkohol

Policisti so 22. 10. 2016 večkrat intervenirali pri dveh osebah, ki živita na Tratni pri Grobelnem. Razlog za dalj časa trajajočo kršitev JRM je bil alkohol. Partnerja sta se najprej zmerjala in pretepala, ko pa so prišli na kraj policisti, so bili njune agresije deležni tudi oni. Zadeva je bila zaključena s pridržanjem, hospitalizacijo in prepovedjo približevanja. Oškodovanka ni želela ostati na zdravljenju ampak je odšla nazaj na ulico, kjer se je napila in na ulici tudi obležala ter bila ponovno hospitalizirana. 

Požar

V nedeljo, 23. 10. 2016, zjutraj je zagorelo v lesnem podjetju v Šentjurju. Goreti je pričelo v sušilnici lesnih sekancev. Požar so pogasili gasilci PGD Šentjur, Lokarje, Kalobje in Slivnica. Požar je povzročil veliko materialno škodo. Vzrok požara bodo pojasnili izvedenci.

Nasilje v družini

Dne 24.10.2016 so uslužbenci bolnice Celje obvestili policijo, da je pri njih iskala zdravniško pomoč občanka iz Vrbnega. Ugotovljeno je  bilo, da so poškodbe nasilja, ki ga je nad oškodovanko izvajal njen partner. Nasilnežu je bila izrečena prepoved približevanja, zadnjo pa bo povedalo sodišče.

 

Približuje se čas praznikov in obiskov pokopališč. V zvezi s tem bi radi občane  opozorili na samozaščitno ravnanje. Tako naj ob obisku pokopališč na vidnih mestih ne puščajo vrednejših predmetov, prav tako pa naj bodo pozorni, da ob odhodu od doma zaprejo in zaklenejo vrata, da preprečijo vstop nepridipravom, ki ta čas mnogokrat izkoristijo za svoje nečedno početje.

Prav tako vse občane naprošamo, da če opazijo sumljive osebe v bližini pokopališč, ali v bližini svojih domov, da o tem obvestijo policijsko postajo Šentjur, ali pa na številko 113.

 Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Policijski inšpektor specialist III

polovicka_celje_klik