Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtani v zgodovinskem prvoligaškem krstu zmleli Rogaško


terme olimia podcetrtek zmaga oktober 2016Kdo bi si mislil, da bo prvoligaški krst Košarkarskega kluba Terme Olimia Podčetrtek na koncu podčrtan z visoko zmago nad sosednjo Rogaško! Skoraj neverjeten scenarij so v polni večnamenski dvorani v Podčetrtku izpeljali varovanci Borisa Zrinskega, ki so pokazali, kaj pomeni uigrano jedro ekipe in s tem napovedali, da velja nanje računati ne samo v ligi za obstanek.

Domača zasedba se ne prvič odlepila v drugi polovici prve četrtine, ko je izvedla serijo 12:0, v njej pa so gledalci, ogromno jih je prišlo iz bližnje Rogaške Slatine, videli navdušujočo enostavno košarko, na drugi strani pa Slatinčanom ni uspevalo praktično nič. Zlasti veliko so metali z razdalje in tekmo končali z resnično bornim razmerjem 2/23. Na drugi strani je mladi veteran in kapetan Podčetrtanov Boštjan Trupaj dvakrat s strani zadel izza črte 6,75.

Ob trojki ene od le dveh letošnjih okrepitev, Mensuda Julevića, so termalci v 15. minuti povedli za 20 točk, ob polčasu pa smo videli, kar že dolgo ne – dvojno razliko: 44:22.

terme olimia podcetrtek polne tribune oktober 2016
Tribune v Podčetrtku so bile polno zasedene.

Pričakovati je bilo, da bo Rogaška v drugem polčasu prikazala povsem drugačno igro, kar je napovedal Miha Fon, ki je hitro dosegel osem točk, a je po domači minuti odmora zasedba gostiteljev znova zaigrala suvereno. Center Cerkovnik je zadel za tri in razlika je znova narasla na 20. Slatinčani so do konca tretje četrtine dogarali na 13 točk zaostanka in zdelo se je, da se tekma lahko odpre.

Po košu Tadeja Fermeta za goste je bilo na semaforju 61:52, a je po minuti odmora domača vrsta, ki ji v drugem polčasu ni pomagal oboleli Rene Žvan, znova strnila vrste in, ko je Domen Janc z osmih metrov zadel preko višjega slatinskega Američana Jonesa, je bil v slatinsko krsto zabit globok žebelj. Damjan Novaković je poldrugo minuto pred koncem dvignil belo zastavo in na igrišče poslal najmlajše varovance, podobno pa je storil tudi domači štab.

Na koncu je razmerje skokov kazalo neverjetnih 55:27, tako da niti 18 izgubljenih žog domačih proti 10 slatinskim ni moglo ogroziti zgodovinske prve prvoligaške zmage.

KK Terme Olimia Podčetrtek : KK Rogaška 77:58 (22:12, 22:10, 17:26, 16:10)
Cerkovnik 19 (8 skokov), Strnad 17, Julević 12 (11 skokov), …; Đuranović 12, Ferme in Fon po 11, …


Boris Zrinski
, trener Term Olimia Podčetrtka: “To je bilo srečanje, v katerem nismo bili v vlogi favorita. Psihološko prednost, ki smo jo imeli zaradi tega razloga, smo v prvem polčasu dobro izkoristili. V drugem delu smo dobro odgovorili na pritisk Slatničanov in kljub zmanjšani razliki, srečanje mirno pripeljali do konca.”

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Tekmo smo začeli podcenjevalno in brez energije. Posledica je bila visoka prednost domačih. V drugem polčasu smo pokazali drugačen obraz, se borili za vsako žogo, vendar več od poraza za 19 točk nismo uspel iztržiti. Ta tekma je veliko opozorilo za nas. Čestitam domači ekipi za zmago.”

Poročanje KKR (klik!)

V sredo, 12. oktobra, Podčetrtane čaka gostovanje pri Krki, Slatinčani pa bodo v soboto, 15. 10., skušali oprati čast proti škofjeloškemu prvoligašu.

*naslovna fotografija: KKTOP

polovicka_celje_klik