Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na 2. pokalni tekmi karateisti do skupno 2. mesta med 51 klubi


karate novo mesto oktober 2016V nedeljo, 16. oktobra, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Novo mesto organizirala 2. pokalno tekmo v borbah, katah in ekipnih katah za starostne kategorije do 18 let. Nastopilo je 433 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 karate klubov, ki so opravili kar 501 nastop.

Iz Karate kluba Kozjansko in Obsotelje se je tekmovanja udeležilo kar 12 tekmovalcev, ki so si z rednimi in intenzivnimi treningi pa tudi trenutno dobro formo priborili nastop na pokalni tekmi.

V kategoriji kate – najmlajši je nastopil Filip Lotrič, ki je premagal kar nekaj nasprotnikov, a v boj za kolajne ni prišel. Prav tako se je zgodilo tudi Gregorju Zbilu v kategoriji­­­­­­­­­­­ malčki. V kategoriji kata – najmlajše je po dobrem začetku prva izpadla Ana Bele, ki tako ni dosegla stopničk, med tem, ko sta se Gaja Hribar in Lea Bele borili naprej vse do konca, kjer sta se kot že večkrat do sedaj pomerili med seboj v finalu. Tokrat je z odlično prikazano kato haian shodan preprečljivo zmagala Gaja, Lea pa si je priborila prav tako odlično drugo mesto.

Naslednji naš kataš je bil Luka Bele, ki je nastopil v kategoriji kata malčki. Tudi tokrat je potrdil svojo dobro formo, se uspel zbrati in z prikazanimi nastopi brez izgubljene zastavice vse do konca slavil na zasluženem prvem mestu.

Tudi naslednja zadnja dva kataša Bor in Jan Hartl že lep čas sodita v sam vrh slovenskega karateja. Tudi tokrat sta ubranila svoj sloves, saj sta v kategoriji kata kadeti tudi tokrat slavila na stopničkah. Bor je v močni konkurenci dosegel prvo in Jan tretje mesto.

Po uspešnem dopoldanskem delu so morali dobro ime kluba braniti tudi borbaši. Tekmovanje je začel Jakob Žumer. Prikazal je odlične borbe in se uspešno boril vse do finala, kjer je moral priznati poraz in tako dosegel odlično drugo mesto v kategoriji kumite dečki +45 kg. Prav tako je na drugem mestu slavil naslednji borbaš Nejc Kunštek v kategoriji kumite dečki -45 kg.  Žani Luka Lesnika in Timotej Jordan sta se pomerila v kategoriji kumite mlajši kadeti +55 kg. Oba sta se borila do konca, premagovala nasprotnika za nasprotnikom in tudi onadva sta se, kot že nekaj tekem pred tem drug proti drugemu pomerila v finalu. Tudi tu sta bila precej enakovredna, saj je o končnem rezultatu odločila sodniška odločitev. Odločili so, da si zmago zasluži Timotej, Žan Luka pa prav tako dobro drugo mesto. Kjer sta potrdila, da tudi ona sodita v sam vrh slovenskega karateja v tej kategoriji.

Podobna situacija dveh naših v finalu se je odvijala v kategoriji kumite kadeti -57 kg. Tam sta nastopila brata Hartl. Tokrat je na najvišjo stopničko stopil Jan, Bor pa si je priboril drugo mesto. Po končani tekmi smo bili zelo zadovoljni  z rezultati, saj smo med 51 prijavljenimi klubi na 2. pokalni tekmi osvojili odlično 2. mesto. Omenjeni rezultati so odličen pokazatelj dobre forme vseh tekmovalcev in dobra popotnica za bližajoče se državno prvenstvo, ki bo letos potekalo zopet pod tehničnem okriljem Karate kluba Kozjansko in Obsotelje.

Miha Romih, glavni trener