Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jesenski Teden restavracij: kulinarični užitki za žepu prijazne cene

sepmeter-gostilnaSlovenija bo te dni še dodatno kulinarično obarvana, saj se v deželico na sončni strani Alp vrača Teden restavracij, v okviru katerega se bomo lahko razvajali od 21. do 30. oktobra.

Pričakujejo vas najboljše slovenske restavracije, ki vam ponujajo posebne menije po posebni ceni – 16 evrov. Toda, pozor, cilj Tedna restavracij ni poceni jesti, temveč dobro jesti! Cena je samo pot do uresničitve tega cilja. Teden restavracij ni tekmovanje, je pa primerjava. Doslej je običajen gost poznal tri, morda štiri gostilne ali restavracije. S Tednom restavracij se mu je odprl nov svet, spoznal je, kako velika in okusna je kulinarična Slovenija. Hkrati pa gre za priložnost, da se ustavimo in enostavno uživamo ob kvalitetni hrani.

SEMPETER (69 of 209) (Kopiraj)Teden restavracij je sicer akcija za promocijo vrhunske slovenske kulinarike, namenjena vsem dobrojedcem. V akciji sodelujejo najboljše slovenske restavracije, ki obiskovalcem Tedna restavracij ponujajo posebne menije po posebni ceni, ki je praviloma precej nižja od običajne cene v teh restavracijah. Meniji morajo ustrezati kriterijem vrhunske kakovosti, fiksna cena pa je za vse enaka in predstavlja najboljše razmerje visoke kakovosti in žepu prijazne cene, ki lahko brez dvoma privabi še tako zahtevnega gurmana.
Uradna spletna stran Tedna restavracij je: www.tedenrestavracij.si.

Tudi na Kozjanskem se bomo lahko kulinarično razvajali, saj v Tednu restavracij sodelujejo Gostišče Jurg (Rogaška Slatina), Restavracija Kaiser (Rogaška Slatina) in med vsemi še morda najbolj znamenita Gostilna Šempeter (Bistrica ob Sotli), katere ponudbo tokrat še posebej predstavljamo.

Gostilna Šempeter iz Bistrice ob Sotli vas bo prepričala s pravim kulinaričnim doživetjem, ki vključuje tudi lokalne ponudnike

sepmeter-bistica1

Gostilna Šempeter je zvesta tradiciji in obiskovalce razvaja z obsoteljsko in kozjansko domačo kuhinjo. Srečo Kunst, lastnik gostilne, je kot specialiteto iz pozabe obudil kopune, ki tanjše kikirikajo, zato pa bolj sočno teknejo. Redijo jih kar na dveh kmetijah, tako da še tako kritičnega obiskovalca pritegnejo s svojim sočnim, polnim in domačim okusom.

Gostilna Šempeter v tednu restavracij ponujaja odlično pripravljen telečji file, ki je prava poslastica za vaše brbončiče. Njihovo ponudbo dodatno bogati še pester izbor okoliških vin. Domačini pijejo gospodarjevo vino, ki je belo za špricer in rdeče namesto primorske klasike; za druge pa se najde še 12 vinskih etiket.

Njihov trud in čut za kulinarične dobrote potrjuje tudi dejstvo, da letos praznujejo jubilejno 50. obletnico delovanja, za gostilno pa z ljubeznijo skrbi že tretja generacija.

Tudi ob Tednu restavracij vas bodo razvajali z dvema skrbno izbranima menijema:

SEMPETER (103 of 209) (Kopiraj)Mesni meni

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Žepki s konfiranim kopunom z  bučkino peno in kalčki rdeče pese
  • Telečji file s popečenim češnjevcem in bobom z ocvrto raško čebulo
  • Razstavljena  gibanica

Ribji meni

  • Pozdrav iz kuhinje
  • Polnjene bučke s sivčkom v korejvcu
  • Sulec na koruzni polenti z olimskim sirom in luštrekom
  • Kostanjeve kroglice z omako modrega pinota in orehov sladoled

V kolikor ste ljubitelji bogatih okusov in se radi pustite kulinarično razvajati, bo treba v Bistrico, ki je vmes med Kozjanskim in Bizeljskim. Pričakujejo vas od rumene maščobe, ki se pocedi s temnega mesa, opiti mlinci, ob kopunu, ki je za štiri do šest ljudi in raste od šest do osem mesecev. A ne pozabite ga prej naročiti! Gostilna Šempeter vas ob predhodni rezervaciji pričakuje tudi v Tednu restavracij, veselijo pa se, da se lahko na prihod vsakega gosta posebej pripravijo.

 

Gostilna pa v tednu restavracij še bolj zaživi, saj si gostje vzamejo večer zase in pridejo uživat ob vinu in kulinariki. Vabljeni torej v Gostilno Šempeter, kjer lahko postanete del njihove izjemne kulinarične zgodbe tudi vi!