Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Osnovna šola Šmarje pri Jelšah praznovala 40 let (foto, video)


40-let_os_smarje_pri_jelsah (1)

Preteklo soboto je bilo v Šmarju izredno slavnostno. Domača osnovna šola namreč obeležuje že 40-letnico izgradnje. Na slavnostni prireditvi so se ob častitljivem jubileju predstavili številni nadarjeni učenci in učitelji.



Kot je v svojem nagovoru dejal ravnatelj OŠ Šmarje pri Jelšah, Mitja Šket, se je podoba šole vsa leta spreminjala in izpopolnjevala, v zadnjem času pa so prebarvali asfalt pred šolo in prenovili tehnično učilnico, ki ni bila prenovljena od izgradnje šole. Njegova želja je, da naslednjim generacijam otrok omogočijo varno in spodbudno ustvarjalno okolje.

Za njim je na oder stopil nekdanji ravnatelj šole in sedanji župan Stanislav Šket, ki je poudaril, da so v vseh 40-ih letih opravili številna dela in napravili šolo učencem prijazno. Kot je omenil, je bila OŠ Šmarje zmeraj korak pred drugimi, saj so že v času gradbišča imeli v šoli zobno ambulanto, ki jo je v tistem času imela redkokatera šola. Poudaril je, da so vsa leta njegovega ravnateljevanja imeli izredno podporo občine Šmarje, brez katere ne bi bili izvedljivi vsi projekti. Prav tako je poudaril, da ima šola tudi sedaj vso podporo občine, saj šola vseskozi stremi k načrtom v prihodnosti. Obljubil pa je, da se bo v kratkem pričela izgradnja nadhoda, ki bo povezal spodnji in zgornji vrtec ter osnovno šolo

Navzoče obiskovalce je nagovoril tudi predstavnik ministrstva za izobraževanje, znanost in šport Boris Zupančič, ki je v šali povedal, da ga na čase skupnega ravnateljevanja s Stankom Šketom na OŠ Šmarje pri Jelšah venomer vežejo grenki spomini, saj so bili v ŠKL-ju vedno konkurenti in so vsako leto upali, da ne bodo kje v bližini skupine, kjer je igrala njegova šola. Poudaril je, da je publikacija OŠ Šmarje lahko zgled, saj govori o mladih, ki iščejo, o starejših ki že znajo, in obojih, ki se medsebojno sporazumevajo; in s takšnim delom se lahko doseže to, kar šmarska šola vseskozi dosega.

40-let_os_smarje_pri_jelsah (2)

Ob prihodu pred osnovno šolo so zbrane goste pozdravili člani Društva godbenikov Šmarje pri Jelšah. Na sami proslavi so se obiskovalcem predstavili harmonikarski orkester Glasbene šole Rogaška Slatina, pevski zbori centralne in podružničnih šol ter plesna in športna skupina učencev. Poleg učencev, ki so deklamirali razna besedila, pa so se predstavili tudi prvošolčkiv, ki so za mavrični ples poželi največji aplavz.

O preteklosti in sedanjosti OŠ Šmarje pri Jelšah smo se pogovarjali z nekdanjim ravnateljem Stanislavom Šketom ter sedanjim ravnateljem Mitjo Šketom.

v/t/f: dH

kino_smarje_polovicka