Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje gospodarstvenikov občine Kozje z Ivom Boscarolom (video)


2_srecanje_gospodarstvenikov_obcine_kozje_1Minulo sredo, 7. septembra, se je na gradu Podsreda odvilo že 2. srečanje gospodarstvenikov občine Kozje, tokrat z uspešnim poslovnežem in lastnikom podjetja Pipistrel d. o. o., Ivom Boscarolom. Slednji je prisotne navdušil z zgodbo o uspehu, prav tako pa s preprostostjo in dostopnostjo. Na srečanju je manjkal napovedani gospodarski minister Zdravko Počivalšek, ki pa se je za izostanek opravičil.

Uspeh da…vendar ne za vsako ceno

Ivo Boscarol je direktor podjetja Pipistrel d.o.o. Ajdovščina, vodilnega svetovnega podjetja na področju načrtovanja in izdelave lahkih letal. Kozjanskim podjetnikom je najprej izpostavil, da je njegov hobi služba in služba njegov hobi. Posledično v svojem delu uživa in tako preživi večino svojega časa.

Na srečanje je prišel z namenom, da bi kozjanski podjetniki iz njegovega primera uporabili kakšno idejo. Ob tem pa je večkrat opozoril, da je med uspehom in pohlepom le tanka črta in da ne obstaja splošen recept za uspeh, vsak namreč mora napisati svojega. Slednje je navezal na njegov moto: Uspeh da… vendar ne za vsako ceno!

Boscarol je svoje predavanje razvijal iz misli, da so t.i. pomanjkljivosti, ki so velikokrat izgovor in navidezne ovire, velike priložnosti. Ob tem se je navezal na “biserček” kot je Kozjansko. Več o tem nam je zaupal v kamero, prisluhnete mu lahko v spodnjem video posnetku.

2_srecanje_gospodarstvenikov_obcine_kozje_2

Podjetnike pa je tudi pozval, naj si ne postavljajo ovir, saj le-te preprečujejo razvoj zdravega podjetništva.

Družbena odgovornost postavljena v ospredje podjetništva

Boscarol je večkrat ponovil pomen družbene odgovornosti in odgovornosti do zaposlenih. Trenutno jih v njegovem podjetju dela 122, velika večina mladih ljudi, ki imajo družine. Podjetje zato ob 15:30 zaklene svoja vrata, zaposleni se lahko posvetijo družini in domu, obenem pa napolnijo “baterije” za naslednji delovni dan.

Za uspeh potrebnih 6 stvari

Zbranim je Boscarol podal kar nekaj nasvetov, med njimi tudi vizijo uspešnega podjetnika. Da uspeš, po besedah Boscarola potrebuješ 6 stvari – vizijo, lastno blagovno znamko, lastno znanje in razvoj, inovativni izdelek, priden in motiviran kolektiv, ki ta produkt skrbno in natančno izdelal ter lasten trg.

Ob koncu srečanja je Boscarol predstavil ženo, ki ga je spremljala in izpostavil, da je v podjetništvu tudi na tem področju potrebno imeti nekaj sreče – razumevajočega življenjskega sopotnika, ki je v prvi vrsti v veliko oporo in pomoč.

2_srecanje_gospodarstvenikov_obcine_kozje_3

Ob koncu je sledil čas za vprašanja in pogovor, kar pa prisotni niso v polni meri izkoristili. Po besedah Boscarola gre za težavo, s katero se srečuje po celotni Sloveniji in nam je Slovencem zapisana v genih. Je pa zanimiva vprašanja postavil direktor Kmetijske zadruge Šmarje pri Jelšah Vinko But in seveda nanje dobil odgovore iz prve roke.

Po uradnem delu se je druženje nadaljevalo ob prijetnem klepetu v atriju grajskega dvorišča.

eH

sekstakord-polsi-2016