Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjursko poletje zašlo na Ponikvi


Sončkanje 2016-00002Sklop prireditev Šentjurskega poletja bi se moral končati že prvi septembrski konec tedna, vendar se je to zgodilo dva vikenda kasneje, saj so na Ponikvi izpeljali z junija preloženo prireditev Sončkanje. V glavni vlogi so seveda nastopili člani tamkajšnjega Mešanega pevskega zbora Sonce z zborovodkinjo Andrejo Ocvirk, ki svoje poslanstvo opravlja od samega začetka leta 1998.

Zaradi nestabilnega vremena je povezovalec Miha Kundih svoje delo na ležalniku tako opravil pod varno streho, kar pa ga ni ustavilo, da občinstva v telovadnici OŠ Blaža Kocena ni spravil v dobro voljo.

Vse nastopajoče zasedbe so medsebojno povezane z živimi veznimi členi. Tako je zborovodkinja Vokalne skupine Kresnice iz Gorice pri Slivnici, ki so med drugim zapele rusko romanco, Mojca Krevel (prej Zupanc), ob Ines Ljubej in Neži Pavlovič, sodelovala kot članica spremljevalnih glasbenic, žensko kvoto pa je povečala še Eva Zavšek. S Soncem so kadrovsko povezane tudi članice Vokalne skupine Nežice s Ponikve, ki so sicer pogrešale zborovodkinjo Anjo Zdolšek, ki pričakuje naraščaj, zato je na njeno mesto vskočila kar Ocvirkova.

Publiko, ki je po uradnem koncu z veseljem napolnila škatlo za prispevke, so razvedrili tudi člani Big banda Šentjur, ki jim je dirigiral še en “sončevec”, Marko Golež.

bR; foto: Matej Verdinek

polovicka_celje_klik