Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani vedno višje v državni politiki: po Godčevi in Artnaku še Koleša


kolesa artnak godecPred dnevi je generalni sekretar največje vladne stranke SMC postal šentjurski politik Jože Artnak, ki je v domači občini opravljal številne funkcije, zadnji čas pa je deloval bolj pritajeno, a vendar blizu politike, ki trenutno vodi slovensko državo. Domačini se ga spomnijo kot podžupana, kakor tudi kot pomočnika direktorja Alposa, ki je neslavno končal v visokih dolgovih. Vzporedno je dolga leta predsedoval lokalnemu odboru LDS, še prej pa deloval pri Zvezi socialistične mladine Slovenije. V matičnem okolju je trenutno na položaju predsednika atletskega kluba.

Pri ZSMS je Artnak nekdaj soustvarjal z Anito Koleša, ki je bila na zadnjih parlamentarnih volitvah izvoljena v Državni zbor, sedaj pa je postala namestnica vodje poslanske skupine SMC. Pred politično kariero je dobro desetletje vodila šentjursko enoto JSKD, v šentjurski politiki pa je nastopala tudi kot občinska svetnica LDS.

Visoko v politiki je še ena šentjurska občanka, in sicer Jelka Godec, ki je zaradi izvolitve v DZ na listi SDS zapustila mesto direktorice šentjurske ljudske univerze, ki jo je v nekaj letih vzpostavila v upoštevanja vreden faktor v domačem okolju. Godčeva je bila pred časom izvoljena za eno od podpredsednic največje opozicijske stranke in je tudi izjemno vidna parlamentarka ter aktivna v dajanju poslanskih vprašanj, kar za njeno soobčanko ne velja najbolj.

In če se malo pošalimo: Šentjurčani so vedno bolj vplivni na državni ravni, Slovenija pa je očitno v ofenzivi na evropski oz. svetovni (Čeferin, M. Trump, Tuerk). Zagotovo bodo omenjeni trije v naši letošnji lestvici najbolj vplivnih na Kozjanskem in Obsotelju precej poskočili.

*z leve na desno: Anita Koleša, Jože(f) Artnak in Jelka Godec 

polovicka_celje_klik