Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Po tretjem mednarodnem šahovskem turnirju v Kozjem


sah kozje 2016Društvo šahovskih mentorjev Celje je med 9. in 11. septembrom organiziralo tretji mednarodni turnir Kozje Open v standardnem šahu. Tekmovanje je v Motelu Ribnik Kozje potekalo v dveh kategorijah, člani in kadeti do 12 let.

Udeležba je bila nekoliko manjša od pričakovanj, nekaj verjetno zaradi šahovskega turnirja, ki je istočasno potekal v Pulju na Hrvaškem, nekaj pa tudi zaradi evropskih šahovskih prvenstev, ki so se komaj dobro končala.

V članski kategoriji je tako nastopilo 14 tekmovalcev, v kadetski pa dvanajst, od tega jih je kar nekaj prišlo iz sosednje Hrvaške. Odigranih je bilo pet krogov, prvi v petek in nato po dva v soboto in nedeljo.  Med člani je bil najuspešnejši Peter Urbanč iz šahovskega kluba Triglav Krško, ki je zmagal vseh pet partij. Tri in pol točke iz petih partij je na drugem mestu osvojil Zvonko Takač iz ŠK Končar Zagreb, še pol točke manj pa na tretjem mestu Robert Stojković iz ŠK Podsused Zagreb. Najboljša šahistka je bila Suzana Urbanč iz ŠK Triglav Krško na skupnem šestem mestu s prav tako osvojenimi tremi točkami.

Med kadeti so pokale podelili ločeno za fante in dekleta. Med fanti je bil najboljši Matic Nareks iz ŠD Savinjčan z maksimalnimi petimi točkami, tri točke je na drugem mestu osvojil Lovro Rončevič iz ŠK Dolenjske Toplice, tretji pa je bil Marcus Zlatanović iz ŠD Posočje z dvema in pol točkama. Med dekleti je bila zmagovalka, skupno druga, Pia Rožmanec iz ŠK Milan Majcen Sevnica, ki je osvojila štiri točke. Druga je bila Nika Potočar iz ŠK Dolenjske toplice s tremi točkami in tretja Lea Stojković iz ŠK Podsused Zagreb z dvema točkama in pol. Pokal za najboljšega šahista do devet let je prejel skupno peti Jernej Zidar iz ŠK Komenda, iz istega kluba pa prihaja tudi najboljša šahistka do devet let, Inti Maček. Šahiste iz Kozjega sta na tekmovanju zastopala Bor Gradišek med kadeti in Jožko Rajgl med člani, ki pa v močni konkurenci nista dosegla vidnejših rezultatov. (R.G.)

sekstakord-polsi-2016