Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Mladi z barvami osvežili preteklost


pobarvajmo sivine 2016 – kopijaV okviru prireditev ob 20-letnici ustanovitve Študentskega kluba mladi Šentjur so se njegovi aktivisti oz. aktivistke odločili, da bodo osvežili podobo protihrupne ograje pri t.i. šentjurski tržnici, ki so jo njihovi kolegi v takrat vsakoletni akciji Pobarvajmo sivine razsivili leta 2000. Kasneje je ograda dobila še pločnik, tako da je delno zakrila slikarije, ki predstavljajo zgodovinska obdobja Šentjurja, kakor tudi njegovo prihodnost. Nekoliko je k bledenju podob pripomogel čas in nekaj malega zimsko soljenje, vsekakor v manjši meri, kot velja to za ogrado med trgovinama Akvonij in Mercator, kjer pa gre za državno cesto in je zapora tudi precejšen finančni zalogaj.

pobarvajmo sivine 2016-2Akcijo je vodila v zadnjem času vedno bolj prepoznavna tukajšnja ustvarjalka Kvirina Martina Zupanc, ki je s sodelujočimi povečini uspela z osvežitvijo protihrupne ograje, kar so v času akcije tako mimoidoči kot mimovozeči pozdravljali. Idejna zasnova poslikave je ohranjena, dodanih je nekaj živahnejših barv in dodatkov, ki spominjajo na 20-letnico kluba.

Poleg članov ŠKMŠ so se vabilu k sodelovanju odzvali še člani Društva likovnih ustvarjalcev Rifnik Šentjur, aktivisti Mladinskega centra Šentjur in osnovnošolci iz obeh mestnih šol, skupaj okoli 30 ljudi.

Zaradi plohe, ki je zalila šentjurski nedeljski popoldan, bodo akcijo povsem zaključili prihodnjo nedeljo. Upati je, da se bodo podobne akcije v prihodnosti znova nadaljevale.

bR; foto: Aurelia Karina Zupanc

polovicka_celje_klik