Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo na srednjeveški festival Šentrupert – vstopnice pol ceneje


sentrupert-naslovnaNa največjem srednjeveškem festivalu doslej bo več kot 200 nastopajočih v Šentrupertu na Dolenjskem uprizorilo bitko med Habsburžani in Celjskimi knezi. V soboto, 3. septembra in nedeljo, 4. septembra 2016.

Na Srednjeveškem festivalu Šentrupert bodo obiskovalci lahko videli realističen prikaz življenja v srednjem veku. Vrnili se bodo v leto 1439 in spoznali stare obrti, glasbo, način prehranjevanja, preživljanja prostega časa in seveda bojevanja, v katerega bo vključenih kar 17 skupin udeležencev iz Slovenije, Italije, Slovaške, Hrvaške in Madžarske.

V velikem boju se bodo pomerili kot pravi srednjeveški vitezi, se bojevali z ostrimi meči ter streljali z resničnimi topovi in katapulti. Celoten srednjeveški festival z uprizoritvijo srednjeveške bitke z napadom na grad bo potekal na kar 50.000 m2.

Vitezi v Šentrupertu na Dolenjskem bodo tekmovali v različnih igrah in aktivnostih, kot so viteški dvoboji, spretnostno jahanje, sekanje turških glav in streljanje z lokom v galopu. Poskrbljeno bo tudi za otroke, ki se bodo lahko v viteškem vrtcu zabavali tako v lutkovni predstavi kot tudi v šoli mečevanja ali lokostrelstva ter se poučili o metanju sekir, poslikavi obraza in kaligrafiji. Skupaj jih bo čakalo več kot dvajset animacij, prav tako bo poskrbljeno za njihovo varstvo.

sentrupert-festival12
Obiskovalci festivala bodo imeli priložnost ogledati si avtentično srednjeveško tržnico, kjer bodo srečali rablja in tatove, bili priprošeni s strani berača, prisostvovali sojenju vaške obrekljivke, spoznali bodo še biriča, sodnika in stražarje helebardiste. Na tržnici bo predstavljena pristna srednjeveška ponudba izdelkov in kulinarike. V slednji bodo lahko obiskovalci uživali kar po starem – z rokami.

Obiskovalce bodo zabavale tudi srednjeveške plesne in glasbene skupine.

Največji srednjeveški spektakel v Sloveniji se bo zaključil z nočno bitko, nepozabno ognjeno predstavo in srednjeveško zabavo, ki bo lahko navdušila kar 15.000 obiskovalcev.

(klik za povečavo programa)
(klik za povečavo programa)

S KOZJANSKO.INFO NA SREDNJEVEŠKI FESTIVAL ŠENTRUPERT DO POL CENEJE

Na naši strani z ugodnimi ponudbami Polovička.si ponujamo 32 vstopnic (enodnevnih, dvodnevnih, odraslih, družinskih) za srednjeveški festival Šentrupert na Dolenjskem do 50 % ceneje.

Do 50 % cenejše vstopnice naročite tukaj:

sentrupert-polsi-klik