Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju bi imeli pravo športno dvorano (foto in video)


PrintSedanjo dvorano pri Osnovni šoli Hruševec Šentjur so zgradili leta 1995 in že takrat so krožili očitki, da je premajhna, saj ni omogočala igranja dvoranskega nogometa, tisto leto pa so Šentjurčani imeli celo državne prvake v malem nogometu, ki so se potem izselili iz kraja.

V dveh desetletjih je dotrajala streha, ki je ob nalivih pošteno puščala. O prezračevanju, kljub nekaj inštalacijam, praktično ni bilo govora, tako da so imeli obiskovalci na najbolj obiskanih prireditvah zaradi tega tudi nekaj težav.

PrintNov projekt bi vključeval številne pomožne prostore, ki sedaj manjkajo, povečala bi se kapaciteta obiskovalcev, prav tako pa same uporabne površine za športnike. Zaradi omejitve z obstoječimi nosilnimi stebri in temelji je bil projektant Jože Grobelnik vseeno bolj omejen, kot bi si želel. Tako bosta ostali sedanji polovici, ki ju lahko po potrebi loči platnena stena, dodatno pa bi pridobili še eno malo večjo enoto. To tudi pomeni, da bo vsaj v popoldanskem času prihajajo do težav, če bi hoteli izvajati več kvalitetnih trening dejavnosti naenkrat, saj bi to omogočala zgolj raba glavne ploskve na kateri bodo zarisane tudi črte za dvoranski nogomet. Ravno nogometna dejavnost je na Šentjurskem glede terminov za vadbo selekcij nogometnega kluba in izvedbo futsal lige tista, ki je na najslabšem.

PrintV prenovljenem objektu bi bile tribune z vseh štirih strani, štiristran pa bi bil tudi glavni semafor. V primeru koncertov, bi bilo v dvorani več kot dva tisoč sedišč. Na predstavitvi idejne zasnove je prisotna javnost podala tudi nekaj konstruktivnih vprašanj in predlogov. Atleti se med drugim zanimajo za ureditev možnosti treninga sprinta.

V tem trenutku o času, kdaj se bo to zgodilo, še ni moč govoriti, saj lokalna skupnost ne more računati na ustrezna sofinancerska sredstva. Vseeno se projekt pripravlja, v njem pa so upoštevane številne izkušnje, ki so jih v Šentjurju pridobili v zadnjih dveh desetletjih. V vsakem primeru je videti, da gre za rešitev, blizu optimumu, saj bi bilo kmalu treba pristopiti k energetski in siceršnji obnovi sedanje dvorane, na drugi strani pa država že dolgo mečka z gradnjo dvorane pri kmetijski šoli.

bR; foto in video: Uniprojekt

koncert-plis-polsi