Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tuji lastniki v Steklarno Rogaška prinesli razcvet in prosperiteto


steklarna
(foto: Matic Štojs)

“Da je strah pred tujimi lastniki pogosto pretiran dokazujejo v steklarni Rogaška. Podjetje, ki je s tujimi lastniki v nekaj letih dolgoletno propadanje in milijonsko izgubo spremenilo v razcvet in milijonski dobiček, in kar je najbolj pomembno, pri tem niso pozabili na zaposlene.”

Z zgornjimi besedami televizija POP TV napoveduje temo v današnji večerni oddaji Preverjeno, v kateri so obiskali največji industrijski obrat v Rogaški Slatini.

V naslovu izpostavljajo, da dijaki, šolajoči se za steklarja, prejemajo 256 evrov štipendije z zagotovilom službe po koncu šolanja.

V nadaljevanju opisujejo dobro prakso tujih lastnikov, ki so se že pred nakupom tovarne  najprej posvetovali s predstavniki delavcev, s sindikatom ter vprašali za mnenje o morebitnem nakupu.

“Ko so prišli v tovarno, so najprej poskrbeli za izboljšanje delovnega okolja, za večjo varnost. Počasi poskušajo dvigniti tudi plače, delavci pa so zadovoljni že, ker so redne, redni so zdaj tudi regresi, božičnice, kot pozornost, majhna sicer toda simbolična pa je,da prav vsak zaposleni za veliko noč dobi veliko šunko in jajca,” svoje ugotovitve navajajo na 24ur.com.

Tudi direktor, ki je tujec, pričakuje, da ga zaposleni kličejo po imenu, ne nosi kravate in prav sak dan pride pogledat v proizvodno halo.

Steklarna Rogaška, ki se je prej redno nahajala v dolgovih in se večkrat za las rešila propada, sedaj cveti, tuji lastnik pa dobro skrbi za delavce, štipendira šolajoče in odpira nova delovna mesta.

“Zato ni čudno, da je že skoraj izumrli poklic steklarja zdaj znova oživel, in kot pravi direktor, nekoč so, kot je slišal, starši otroke strašili, da se bodo morali zaposliti v steklarni, če se ne bodo pridno učili. Zdaj bi radi to podobo popravili in dokazali, da je delo pri njih lahko tudi privilegij,” še zapišejo v napovedniku oddaje Preverjeno, ki si jo boste lahko ogledali danes (torek, 30.8.) ob 20:55 uri na POP TV.