Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Glasbeno poletje na gradu Podsreda letos privabilo rekordno število udeležencev seminarjev


glasbeno_poletje_grad_podsreda_2016_1Minulo nedeljo so na gradu Podsreda s koncertom slušateljev seminarja za violončelo zaključili še z zadnjim od petih glasbenih seminarjev, ki so jih v letošnjem poletju izvedli v Kozjanskem parku na gradu Podsreda. Izvedli so seminarje za trobento, flavto, klarinet, saksofon in violončelo. Letos se je seminarjev udeležilo rekordno število udeležencev, saj je pet glasbenih seminarjev obiskovalo kar 60 udeležencev.

Glasbeno poletje na gradu Podsreda izvajajo vse od leta 1995. Seminarji so namenjeni začetnikom, amaterjem iz pihalnih godb brez starostne omejitve, učencem nižjih in dijakom srednjih glasbenih šol ter študentom. Že osmo leto zapored je umetniški vodja glasbenega poletja profesor Andrej Zupan.

glasbeno_poletje_grad_podsreda_2016_2

Seminarji pod taktirko odličnih glasbenih pedagogov

Seminar za trobento je vodil profesor Jure Gradišnik. Seminar za klarinet je potekal pod vodstvom profesorja Andreja Zupana. Seminar za flavto je vodila profesorica Nataša Paklar. Seminar za saksofon je potekal pod mentorstvom profesorice Betke Bizjak Kotnik in profesorja Oskarja Laznika. Seminar za violončelo pa je vodila profesorica Karmen Pečar.

glasbeno_poletje_grad_podsreda_2016_3

Glasbeni seminarji po pisanju JZ Kozjanski park pomembno prispevajo k bogatejši ponudbi ne le zavarovanega območja Kozjanskega parka ampak tudi širšega območja. In, ko je v poletnih mesecih grad Podsreda obdan z zvoki različnih instrumentov, je to seveda zanimivo in privlačno tudi za obiskovalce gradu.

Udeleženci seminarjev sicer prihajajo iz Slovenije, Italije, Hrvaške in Srbije.

Vir in foto: JZ Kozjanski park