Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 5. 7. 2016


VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA

27. 6. 2016 je bil v Pristavi pri Mestinju ustavljen in kontroliran voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli prisotnosti alkohola je bilo ugotovljeno, da vozi voznik pod vplivom alkohola. Zaradi tega mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Ker je voznik po postopku kljub prepovedi z vožnjo nadaljeval, je bil ponovno kontroliran in mu je bil zasežen osebni avtomobil. Za kršitev je  prejel globo prav tako pa se bo moral zagovarjati pri sodniku.

PREVRNIL SE  Z ŠTIRIKOLESNIKOM

29. 6. 2016 so bili policisti obveščeni, da je prišlo v bližini Kamenika do nezgode z štirikolesnikom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je voznik štirikolesnika prevrnil in se telesno poškodoval. Voznik je vozil pod vplivom alkohola. Odpeljan je bil v bolnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel hude telesne poškodbe.

PADEL Z KOLESOM

30. 6. 2016 so reševalci ZD Šmarje pri Jelšah v kraju Gubno nudili pomoč osebi, ki je utrpela poškodbe po glavi. Policisti so ugotovili, da je kolesar pri  vožnji po zasebni površini po klancu navzdol izgubil oblast ter je padel po vozišču in se poškodoval.

PRI DELU SI ODREZAL PRST

30. 6. 2016 je okolici Šmarja pri Jelšah prišlo do nesreče pri rezanje lesa.  Policisti so ugotovili, da je oseba sama s krožno žago (cirkularko) rezala les in si pri tem zaradi nepazljivosti  odrezala prst na levi roki.  Poškodovani je bil z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje v bolnico Celje.

NASILEN PARTNER

29. 6. 2016 so bili policisti obveščeni, da je prišlo v družini v bližini Šmarja pri Jelšah do fizičnega nasilja, katerega je mož že dalj časa izvajal nad ženo. Tega dne je nasilnež med vpitjem  pograbil kuhinjski nož ter z njim partnerko poškodoval v predelu trebuha.  Nasilnežu so policisti odvzeli prostost in ga  s kazensko ovadbo  privedli v postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku sodišča v Celju, ki je zoper nasilneža odredil pripor.

ZASEG SUMLJIVIH RASTLIN

30. 6. 2016 so policisti PP Šmarje pri Jelšah na širšem Šmarskem območju med zbiranjem obvestil našli in zasegli 10 kom. sadik, ki so podobne rastlinam indijske konoplje.  Po pridobljenem strokovnem mnenju bo zoper  »gojitelja« izveden ustrezen ukrep.