Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 26. 7. 2016


policijska postaja smarje18. 7.

V naselju Š/J smo kontrolirali voznika skuterja, ki je v cestnem prometu vozil neregistriran KZM, čeprav za to ne poseduje veljavnega VD. Pri postopku je bilo še ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,54 mg/l. Vozniku je bil KZM zasežen, zoper njega pa je bil na sodišče izpisan obdolžilni predlog.

Dne 20. 7. 2016 smo v kraju Babna Reka ustavili in kontrolirali voznika KZM, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,73 mg/l. Zoper voznika smo na sodišče posredovali obdolžilni predlog.

21. 7.

Tega dne so tri osebe pri trgovini v Šmarju pri Jelšah občane prosjačile za denar. Policisti so storilce izsledili, pri čemer je bilo ugotovljeno, da gre za drž. Romunije. Ugotovljeno je bilo, da so kršili določila Zakona o varstvu javnega reda in miru in je bil kršitelju izdan PLN.

Delavci zdravstvene postaje  Podčetrtek so nas obvestili, da so z reševalnim vozilom v bolnišnico Celje odpeljali občana, ki ga je ob vozilo stisnilo njegovo vozilo na katerem je pozabil zategniti ročno zavoro. Občan je pri nesreči utrpel zlom medenice. Izdan mu je bil plačilni nalog, ker ni ustrezno zavaroval svojega vozila.

22. 7.

V večernem času smo posredovali v počitniškem naselju Aqualuna, kjer je občan fizično obračunal s svojo partnerko, taščo in tastom. Ker se slednji kljub ukazom policistov ni umiril, so bila zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Zaradi suma storitve kaznivega dejana Nasilje v družini in Zanemarjanja otroka in surovega ravnanja, mu je bila odvzeta prostost. Po zaključenem pridržanju mu je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zoper storilca bo na tožilstvo Celje podana kazenska ovadba.

23. 7.

Tega dne je v naselju Podčetrtek prišlo do prometne nesreče,  ko je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča. Pri tem so tri osebe ostale ukleščene v vozilu, medtem ko je ena oseba padla iz vozila. Vse štiri osebe so bile z reševalnim vozilom odpeljane v bolnišnico Celje, kjer je bilo ugotovljeno, da je ena oseba utrpela posebno hude poškodbe, medtem ko so se ostali huje oz. lahko telesno poškodovali. Zoper povzročitelja prometne nesreče bo na pristojno ODT v Celju posredovana KO.

Iztok PINTER

KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

Višji policijski inšpektor II

polovicka_celje_klik