Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur, 5. 7. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurKršitev javnega reda in miru

Občan je 29. 6. 2016 policistom naznanil soseda, ki mu je grozil zaradi vožnje preko njegovega zemljišča. Policisti so z obema udeležencema opravili razgovor in kršitelju izdali plačilni nalog.

Navidezna resničnost

Da je svet s pojavom interneta postal navidezno manjši, vemo že vsi. Zaradi tega so tudi občani Šentjurja podvrženi nevarnostim, ki pretijo iz navideznega sveta. Policisti so bili obveščeni, da je neznanec vdrl v elektronski poštni predal oškodovanke, spreminjal podatke in prebiral pošto, drugo občanko pa je neznanec preko spleta prepričal, da mora za zavarovanje storitev nakazati denar v Nigerijo. Pri tem vse ponovno opozarjamo, da nepoznanim osebam in nepreverjenim podjetjem ne posredujete osebnih podatkov, prav tako ne nasedajte vabljivim ponudbam, ker če nekaj videti prelepo, da bi bilo resnično, ponavadi ni resnično.

Prometna nesreča

Na relaciji Proseniško–Goričica je 2. 7. padel voznik mopeda. Sam se je odpeljal še do ZD Šentjur, od koder so ga odpeljali v bolnišnico v Celje, kjer je ostal na zdravljenju, saj so ugotovili, da si je med padcem zlomilpet reber. Ostal je na zdravljenju v SB Celje.

Prijateljski spor

V Dramljah je 3. 7. 2016 prišlo do spora med prijatelji, ki so se pred tem skupaj zabavali, nato pa so se še pretepali. Policisti bodo zaradi pretepanja zoper kršitelje ustrezno ukrepali. So pa policisti enemu izmed akterjev po dogodku zasegli še osebni avtomobil, ki ga je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa so zasegli rastlinske delce, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo.

Poskus tatvine avtomobila

V noči na 4. 7. je neznani storilec prišel do parkiranega osebnega avtomobila znamke VW Golf.  S priročnim orodjem je odlomil kontaktno ključavnico in želel spraviti vozilo v pogon,  kar pa mu ni uspelo. Za tem je odšel do bližnjega stanovanjskega bloka, kjer je vzel gasilni aparat in celotno notranjost vozila poškropil z gasilnim prahom. Z dejanjem je lastniku povzročil materialno škodo v višini 1.000 €.

 

Po pooblastilu komandirja PP

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

polovicka_celje_klik