Pivo in cvetje 2016, sobotni večer (foto, video)

17. 7. 2016 20:42

pivo-cv-sobotaMinule dni je Laško zopet postalo slovenska prestolnica zabave. Na sporedu je bil namreč 52. Festival pivo in cvetje, ki v Laško vsako leto pripelje številne obiskovalce iz Slovenije in tujine. Ena izmed novosti letošnjega Piva in cvetja je bila simbolična vstopnina 2 evra, ki je bila namenjena pomoči mladim glasbenikom.

Sobotni večer je minil v hladnem in občasno deževnem vremenu, kar je najverjetnejši vzrok, da se je sobotnega festivalskega večera udeležilo manj obiskovalcev, kot preteklo leto. Na samem prizorišču je bilo odlično poskrbljeno za hrano in pijačo ter ostale drobnarije. Pa vendar ne moremo mimo dejstva, da se še vedno najdejo ljudje, ki popijejo mnogo več pijače, kot so je navajeni, kar nato povzroča preglavice reševalcem, ki so zopet imeli kar nekaj dela.

pivo_in_cvetje_2016_sobota (2)

Kot prvi so na odru Zlatorog nastopili Leteči potepuhi, ki se ponovno vračajo na slovensko glasbeno sceno, za njimi je nastopil Jay Wud iz Dubaja. Vrhunec večera je bil nastop Phila X & The Drills z gostjo Renato Mohorič, na novinarski konferenci pa so predstavnikom sedme sile razkrili tudi, da bo poleg njih nastopil tudi Ivan Hudnik. Za zaključek večera je nastopila legendarna skupina Šank Rock.

Na odru Club so se zvrstile mnoge skupine. Kot prvi so z latinskimi in reggae ritmi nastopili člani zasedbe Las Cuerdas, kot njihov gost pa je nastopil raper Zlatko. Z umetniškim vtisom so obiskovalce zabavali člani skupine Jardier, nastopili in navdušili pa so tudi skupina Orlek in Pequena Morte.

pivo_in_cvetje_2016_sobota (3)

Na odru Jubilejnik so prvi nastopili člani zasedbe Back to black, kateri z nastopom obiskovalce vrnejo v obdobja R´N´B, za njimi je nastopil Ansambel Franca Miheliča z Ivanom Hudnikom, sledila je še Manca Špik, ki je s svojim bandom v Laškem predstavila skladbo “Pesem”, ki je po nastopu na Melodijah morja in sonca postala pravi hit. Tudi z Manco in njenim bandom je nastopil Ivan Hudnik.

Kot so v izjavi za javnost zapisali organizatorji, glasbeni program festivala čvrsto sledi pred leti zastavljeni zgodbi s ciljem postati pomemben festival tudi na glasbenem področju.

v/t/f: Dejan Hribernik

Fotogalerije sobotnega večera si oglejte na Celje.info.

flosfest-ljubno-polsi-klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
315 queries in 6,820 seconds.