Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pester koncertni vikend Šentjurskega poletja: jazz in prva “vokalijada”


bigband sentjur julij 2016
Big Band Šentjur
bassless2
Bassless

Po odpadli Kresni noči na Slivniškem jezeru je lepo vreme prvi julijskih petek ustvarilo prijetne razmere za dogodek z naslovom Jazz ramna, ki ga je organiziral Big band Šentjur in je sedaj ob “Kozjanskem morju” že stalnica.

ars groova julij 2016
Ars Groova

Večer je odprt Janez Krevel band, ob prvem mraku pa so zaigrali tudi gostitelji.

Pred številnim občinstvom, ki je s četrt očesa spremljalo nogometno tekmo je za konec nastopila še dobjansko-šentjurska zasedba Ars Groova z vokalistko Marjeto Pušnik, ki bo v petek nastopila v Portorožu.

7 deci
7 de’ci

Še več vokalov je bilo slišati dan kasneje, ko so na ploščadi pred Ipavčevim kulturnim centrom v Šentjurju nastopili sestavi, ki so se odzvali pozivu na Izziv p(ol)etja. Dogodek je organizirala Vokalna skupina 7 de’ci, ki je sekcija Kulturnega društva A Vista.

kresnice
Kresnice
klapa smarnca
Klapa Šmarn’ca

Osnovni namen prireditve je bil, da se na skupnem odru predstavijo številne male, šentjurske in lokalne vokalne skupine. Poleg njih sta nastopili Vokalna skupina Kresnice in Klapa Šmarn’ca.

Za svoj nastop so si kresničke prislužile plaketo “za najbolj simpatičen nastop”, Šmarn’ca pa “za najbolj možat nastop”. Plakete je podeljeval Miran Šmid, predsednik sekcije Vokalne skupine 7 de’ci. Vrhunec večera, ki ga je povezovala Veronika K. Žajdela, je bil nastop sestava Bassless, ki sicer navdušuje po vsej Sloveniji in nič drugače ni bilo niti v mestu skladateljev Ipavcev.

izziv poletja
Pogled na ploščad pred IKC

“Ko smo nekaj ur pred začetkom prireditve še gledali v nebo, ki se je oblačilo in je že kazalo na to da bo začelo deževati, smo se tik pred zdajci odločili, da poskusimo izvesti prireditev Izziv p(ol)etja na prostem, kot je bilo prvotno mišljeno. Tokrat nam je bila sreča naklonjena in odločili smo se prav, ter pričarali res izjemen večer,” je povedal Jure Godler, predsednik KD A Vista.

Odlično uspel dogodek je dobro izhodišče, da naslednje leto dobi nadaljevanje.

*foto z Izziva po(le)tja: Žiga Radšel
polovicka_celje_klik