Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Pijovcih odprli prenovljeno cesto


odprtje_ceste_pijovci_1Minulo soboto so v okviru praznovanja krajevnega praznika KS Mestinje na Pijovcih v namen predali 864 metrov prenovljene ceste. Nekaj čez 44.000 evrov, kolikor je bila vrednost investicije, so pomagali zbrati tudi vaščani, ki so se aktivno vključili v prenovo, v katero so vložili tudi ure prostovoljnega dela.

Krajani Pijovc se po novem vozijo po prenovljeni cesti. Poleg finančnega vložka so v prenovo vložili tudi ure prostovoljnega dela. Za samo podlago krajani zbrali tisoč evrov, KS Mestinje je iz proračuna namenila 10.000 evrov, odcep do vodohrana (v vrednosti 1500 evrov) je financiral OKP Rogaška Slatina, 3000 evrov pa je primaknila Občina, pomoč pa je izkazal tudi lastnik bližnjega kamnoloma. Sama priprava je bila skupaj vredna 17.000 evrov.

odprtje_ceste_pijovci_2

Za asfaltno podlago pa so krajani prispevali še 9.500 evrov, Občina je primaknila 17.000 evrov. Celotna investicija je znašala skupaj nekaj več kot 44.000 evrov. Župan je na otvoritveni slovesnosti pohvalil angažiranost vaščanov, ki so med drugim sami uredili bankine.

odprtje_ceste_pijovci_3

Po slavnostnem prerezu traku je sledila pogostitev.

eH