Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Grobelnem izpeljali druge vaške igre


vaske igre grobelno 2016Vroča drugojulijska sobota je bil termin drugih vaških iger na Grobelnem, ki se jih je v tokratni izdaji udeležilo pol ducata ekip. Za razliko od lanskih devetih so tokrat dovolj volje in pogube zbrali krajani Grobelnega, Stopč, Vodul, Tratne in Žgajnc, s šmarske strani pa se je kot prva pridružila zasedba Bodreža.

Za vzdušje je skrbel povezovalec Vlado Cverle, na inštrumente pa so zaigrali člani skupine Pik. Najprej so se tekmovalci pomerili v metanju jabolka s plahto, sledilo je skakanje v žaklju, ki je znano že od lanskega leta, na novo pa so se ekipe pomerile v spravilu koruze (očitno zgodnje sorte). Nadaljevali so s prenašenjem vode na smučeh, po vseh naporih pa so morali spiti še poltretji liter špricerja, seveda s slamico. Končni vrstni red je določilo naporno vlečenje vrvi. Na koncu so se zmage veselili udeleženci z Grobelnega.

Vzporedno s skupinskimi igrami je organizator, Športno mladinsko društvo Grobelno, izpeljal posamično tekmovanje za Brihto Grobelnega. Božidar Križnik je najbolj natančno uganil maso pršuta, ki je bil tudi nagrada, 6.900-gramsko trofejo pa je ocenil le za pet gramov več.

Na mini tržnici so se predstavili Kmetija Ploštajner, Šolski center Šentjur in Jadranka Kincel s copati. Pred začetkom iger sta šentjurski in šmarski župan pomagala pri odprtju otroškega igrišča, ki je s prizadevanji prostovoljcev in donatorjev v zadnjih mesecih zraslo v športnem parku pri domu krajanov.

*foto: Jure Kolar

 

polovicka_celje_klik