Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ekipi Buč najboljši na državnem prvenstvu v vleki vrvi


vleka_vrvi_buce_1Na Bučah se je pričelo letošnje državno prvenstvo v vleki vrvi. Organizatorji, člani ŠD Buče, so v boj letos poslali dve ekipi v dveh kategorijah, do 750 kg in do 900 kg skupne teže sedmih tekmovalcev. Obe ekipi sta veljali za favorite in ta sloves na prvi tekmi z zmagama tudi upravičili ter poskrbeli za slavje na Bučah.

Svojo moč so minulo soboto na državnem prvenstvu v vleki vrvi dokazovali člani petih ekip v kategoriji do 750 kilogramov. Poleg domačinov, ekipe ŠD Buče Motel ribnik Kozje, so tekmovale še ekipe s Svetine, Juršincev, Dobrine in ŠD Bistrica ob Sotli. V kategoriji skupno do 900 kilogramov pa so tekmovale ekipe ŠD Buče, ŠD Bistrica ob Sotli in Juršincev.

vleka_vrvi_buce_3

V lanskem letu so državni prvaki postali člani ekipe ŠD Bistrica ob Sotli, ki pa so imeli v ekipi tudi člane iz Buč. Letos so Bistričani in Bučenarji v vsaki kategoriji sestavili vsak svojo ekipo in že prvo kolo prvenstva je pokazalo, da so oboji zares zelo močni. Na prvi tekmi, kjer so ekipe tekmovale po sistemu vsaka z vsako, se je vrv največkrat premaknila v smer močnih Bučenarjev – in to v obeh kategorijah, kar je najbolj razveselilo domačine, ki so navdušeno navijali za svoje močne fante.

Svojo moč so dobro dokazali tudi Bistričani, od katerih so bili močnejši le gostitelji. Tudi tekmovalci iz Bistrice so s sabo pripeljali številne navijače. Da je na tekmovalnem prizorišču vse potekalo po pravilih, so skrbeli odlični sodniki, za vsa potrebna navodila in nemoten potek dogajanja pa je skrbel povezovalec Marko Mramor.

vleka_vrvi_buce_2

Med ponosnimi navijači na Bučah je bila tudi županja Občine Kozje Milenca Krajnc, ki je ob koncu čestitala prav vsem tekmovalcem, najbolj pa seveda zmagovalni ekipi iz Buč.

Uspeh te pa po besedah predsednika ŠD Buče, Primoža Ivanca, seveda ni prišel čez noč. Fantje so namreč pridno trenirali vse od maja in sledili navodilom in izkušnjam vodje ekipe, Francija Godlerja, ki je svoje znanje in seveda tudi moč prenašal na tekmovalce. Vsi skupaj pa so poudarili, da za zmago ni potrebna le moč, saj mora biti ekipa tudi zelo složna ter usklajena in mora dobro obvladati tehniko vleke.

vleka_vrvi_buce_4

Vse našteto je ekipa Buč v soboto imela in dokazala, da je favorit letošnjega prvenstva. Prva tekma na Bučah pa se je po tekmovalnem delu in podelitvi pokalov najboljšim nadaljevala z veliko zabavo. Organizatorji so poskrbeli, da na vroč dan ni zmanjkalo hladne pijače, da so lahko tekmovalci in obiskovalci uživali ob dobrotah z žara ter se zavrteli ob zvokih ansambla Mi smo za.

t/f: Z. I.