Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Big band Šmarje pri Jelšah gostoval na dveh pomembnih festivalih (foto, video)


bb češka (1) (Kopiraj)

Po nekajletnem premoru Big band Šmarje pri Jelšah v letošnjem letu praznuje 6. leto delovanja v novi, pomlajeni zasedbi, ki jo od leta 2010 vodi Kaja Bicskey. V vseh teh letih je Big band pripravil številne koncerte po Sloveniji in tudi v tujini, letošnje leto pa je za člane Big banda nekaj posebnega.

bb češka (3) (Kopiraj) bb češka (2) (Kopiraj)

Konec meseca junija so se bigbandovci odpravili na gostovanje na Češko in sicer na mednarodni festival Hudba bez hranic, kjer so nastopili z glasbenimi prijatelji iz Češke, Poljske in Slovaške.

Po dolgi petkovi vožnji do mesta Dolni Studenky, kjer je bilo zbirališče vseh orkestrov, so šmarski bigbandovci v soboto dopoldan imeli prvi nastop na trgu mesta Šumperk, kjer so jih domačini zelo lepo sprejeli.

Popoldan so se odpravili na glavno prizorišče, kjer so s svojim nastopom otvorili bogato popoldansko in večerno glasbeno dogajanje, v nedeljo pa jih je pred vrnitvijo v Slovenijo čakal še en, že tretji nastop, v tamkajšnjih termah Lazne Bludov, kjer so bili s strani navdušene publike ponovno izvrstno sprejeti.

V JULIJU ŠE NA MAREZIJAZZ-U

Prvi vikend v juliju so se člani šmarskega big banda  odpravili na največji mednarodni jazz festival v osrednji Evropi, in sicer v Marezige pri Kopru, kjer so nastopili na Marezijazz-u.

Petkovo in sobotno dnevno dogajanje je bilo namenjeno jazz izobraževanju mladih generacij. Številni vrhunski glasbeniki so slušateljem podajali napotke, kako naj še dodatno in čim bolj izkoristijo znanje, ki ga že imajo.

Oba večera pa so potekali koncerti številnih slovenskih in tujih big bandov. V sobotnem večeru so kot drugi po vrsti nastopili tudi člani Big banda Šmarje pri Jelšah. Kot vokalista sta nastopila Ana Ferme in Matija Del Negro. Nad videnim in slišanim so bili obiskovalci festivala več kot navdušeni.

bb marezijazz (1) (Kopiraj)

V četrtek, 8. julija, in v torek, 12. julija, pa so bigbandovci na povabilo Term Olimia pripravili tudi dva koncerta v vasi Lipa.

Pred šmarskimi glasbeniki sta, kot kaže, še naporno poletje in jesen, saj jih že v avgustu čaka nastop na poroki, jeseni pa se bodo »zaprli v studio«, kjer bodo v sodelovanju z glasbenimi prijatelji – člani skupine Šukar, ki so lani nastopili na koncertu v spomin na Adama Bicskey-a, posneli dve skladbi, ki sta v skupni izvedbi luč ugledali ravno na lanskem koncertu.

Vabljeni k ogledu spodnjih fotogalerij.

v/t/f: Dejan Hribernik

Fotogalerija iz gostovanja na Češkem:

Fotogalerija iz nastopa na Marezijazz

rokovo-2016-polsi-klik