Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Termah Olimia prenovili hotel Sotelia in predstavili poslovne rezultate


novinarska_terme_olimiaV Termah Olimia so na novinarski konferenci v prenovljenem Wellness hotelu Sotelia**** s predstavili novosti v poslovanju Term Olimia in Term Tuhelj. Glavni poudarek novosti je investicija v višini 1,5 milijona evrov za revitalizacijo Wellness hotela Sotelia****s ter polnilnica za električna vozila. Napovedali so še, kaj vse se bo zgodilo v prihodnjih letih, ter predstavili, kako praznujejo 50 let termalnega turizma.

Po desetih letih so v Termah Olimia obnovili Wellness hotel Sotelia****s ter mu dodali novo svežino in eleganco. Obnovljen je tudi Kongresni center Olimia, zdaj primeren za organizacijo dogodkov na najvišji ravni. Revitalizacijo je zasnoval slovenski arhitekt Dean Lah na osnovi povezovanja sodobne arhitekture v prečudovito okolico Obsotelja. Wellness hotel Sotelia****s je tako bogatejši še za štiri luksuzne apartmaje z zasebno savno in masažnim bazenom oziroma vodnimi posteljami. Vrednost investicije je 1,5 milijona evrov.

ODLIČNI POSLOVNI REZULTATI DOSEŽENI V PRVIH PETIH MESECIH 2016

V Termah Olimia so v prvih petih mesecih leta ustvarili 6,9 mio EUR prihodkov, kar je za  6,5 % več kot v enakem obdobju v letu 2015, ter zabeležili 113.002 nočitvi, kar je prek 5,6 % več kot v enakem obdobju lani. Dosežen rezultat iz poslovanja je 460 tisoč EUR.

V Termah Tuhelj so v prvih petih mesecih 2016 ustvarili  2,4 mio EUR prihodkov, kar prestavlja 17,6 % več, kot so ustvarili v enakem obdobju preteklega leta. Beležijo 39.352 nočitev. V primerjavi z enakim obdobjem preteklega leta to pomeni 20,7 % več nočitev. Rezultat iz poslovanja prvih petih mesecev 2016 je 141 tisoč EUR.

» S poslovnimi rezultati, doseženimi v prvih petih mesecih, smo zelo zadovoljni. Še posebej zato, ker lahko razvijamo nove projekte, s ciljem dviga kakovosti in zadovoljstva naših gostov. Tudi v prihodnje načrtujemo večje investicije v popolno prenovo in dopolnitev  Wellness centra Termalija«, pojasnita direktorja Term Olimia in Term Tuhelj Florjan Vasle in Vasja Čretnik.

50 LET TERMALNEGA TURIZMA

V letu, ko Terme Olimia praznujejo 50. obletnico termalnega turizma, goste presenečajo in skrbijo za njihovo odlično počutje. Od leta 1966 pa vse do danes so premišljeni razvojni koraki snovali pot do umestitve Term Olimia v sam vrh termalnega turizma, kar dokazujejo tudi prejete nagrade. Terme Olimia s celovito wellness ponudbo, najprestižnejšim wellness centrom v Sloveniji – Wellnessom Orhidelia, ki je že sedmo leto zapored razglašen za najboljšega – , z vodnim atrakcijami, še posebej v poletnih mesecih v Termalnem parku Aqualuna, z zdravstvenimi programi, programi savnanja, s kulinaričnimi specialitetami, rekreacijo in čudovito naravo sestavljajo mozaik prerojenega življenja. Skupaj z Občino Podčetrtek so prejeli  Kristalni Triglav, nagrado FIJET Slovenije za odličen primer medsebojnega sodelovanja na področju turizma.

POLETJE V TERMAH OLIMIA IN TERMAH TUHELJ

»Kam, če ne k nam?« je slogan poletne kampanje Term Olimia, saj vse poti vodijo v spektakularno Aqualuno. King Kobra, Aqua jungle in Aqua safari vabijo tako najmlajše kot nekoliko zrelejše.  In poletna zgodba se nadaljuje z »Kdo, če ne ti?« in z »Kdaj, če ne zdaj?«.

Splash poletje v Termah Tuhelj z bogatim animacijskim programom je dovolj velik razlog za obisk Vodnega planeta. V družbi znanih ambasadorjev Saše Lozarja in Sanje Doležal se bodo gostje popolnoma sprostili. Uživali bodo v kulturno-umetniškem programu v areni hotela Well in spoznavali zagorske specialitete.

Zdenka Ivačič, OKo