Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogaški Slatini tudi letos start zaključne etape dirke po Sloveniji


dirka-po-slovenijiOd 16. do 19. junija bomo na slovenskih cestah in znova tudi v Rogaški Slatini, lahko pozdravili elitne kolesarje številnih premožnih svetovnih ekipe, ki bodo dali pečat 23. dirki Po Sloveniji. Konkurenca bo tudi letos izjemno močna, nastopi kar šest ekip World Tour (Tinkoff, Team Sky, Team Katusha, Orica GreenEdge Lampre-Merida, in Team Dimension Data), svojo prisotnost pa je napovedal tudi Mark Cavendish, ki kolesari za moštvo Team Dimension Data. Če smo na slovenskih cestah že gostili olimpijskega prvaka, zmagovalce prestižnih dirk Gira, Toura in Vuelte, bomo letos še svetovnega prvaka.

Že sedaj vas vabimo, da si v živo ogledate ta vrhunski športni spektakel. Pedala bodo vrteli izvrstni kolesarji, ki se med drugim pripravljajo tudi na in dirko vseh dirk – znameniti Tour de France. Pričakujemo nekatere kolesarje ki so nastopili na italijanskem Giru, eden izmed njih bo tudi Luka Mezgec. Zmago bo branila ekipa Adria Mobila, ki pa v svojih vrstah nima več lanskega junaka Rogliča, zato bo imela težko delo, če bo želela ponoviti uspeh. Od slovenskih klubov bosta razen ekipe Adria Mobila nastopili še ekipi Radenske in slovenska reprezentanca.

Dirka po Sloveniji poteka 4 dni in ima štiri etape, v okviru katerih bodo kolesarji prevozili 591 km. Zadnja etapa dirke, dolge 179 km se tudi letos prične v Rogaški Slatini, kot je to bilo že v letih 2014 in 2015. Start bo ob 11,00 uri na Zdraviliškem trgu – Evropska ploščad. Tradicionalni zaključek dirke je v mestu ob Krki, kjer je sedež KK Adria Mobil, ki že vsa leta odlično pripravi in v sodelovanju s soorganizatorji izpelje ta največji mednarodni kolesarski projekt v Sloveniji, za kar so prejeli pohvalo Mednarodne kolesarske zveze in pod katerega se bo znova kot organizator podpisal Bogdan Fink.

PREVERITE, KJE IN KDAJ BOSTE LAHKO SREČALI KOLESARJE:

V Rogaški Slatini se bo dogajanje pričelo že v zgodnjih urah nedeljskega dopoldneva. V centru mesta, na Evropski ploščadi ob znamenitem Zdraviliškem parku, se bo pripravilo vse potrebno za start zaključne etape dirke.

Obiskovalci bodo imeli med 9. in 11. uro priložnost spremljati prihode in predstavitve elitnih kolesarskih ekip. Po startu sledi zaprta vožnja (z omejeno hitrostjo) po ulicah Rogaške Slatine. Kolesarji območje Občine Rogaška Slatina zapustijo ob 11.23. uri na Podplatu, ko nadaljujejo dirko v smeri Šentjur – Štore – Laško – Rimske toplice – Hrastnik – Zagorje ob Savi – Litija – Trebnje – Novo mesto, kamor bodo prispeli okrog 15.30. ure.