Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kolesarjenje po dolini Sotle 2016 združilo kolesarje Slovenije in Hrvaške (foto in video)


Športno društvo Osnovne šole Rogatec in Turistička zajednica Hum na Sutli sta v nedeljo, 22. maja 2016, organizirala že 12. tradicionalno Meddržavno prijateljsko kolesarjenje po dolini Sotle. Start je bil na železniški postaji v Rogatcu.Tekmovalci so kolesarili v kratki (18 km), srednji (30 km) in dolgi (60 km) progi.

kolesarska dirka Rogatec 2

Kratka proga je potekala od železniške postaje Rogatec–mejni prehod Dobovec pri Rogatcu–Lupinjak–Klenovec–Hum na Sutli. Srednja proga je potekala od železniške postaje Rogatec–mejni prehod Dobovec pri Rogatcu–Lupinjak–Klenovec–Hum na Sutli–maloobmejni prehod Rajkovec–Rogaška Slatina–Rogatec–Hum na Sutli. Dolga proga je potekala od železniške postaje Rogatec– mejni prehod Dobovec pri Rogatcu–Lupinjak–Klenovec–Hum na Sutli–mejni prehod Imeno Podčetrtek–Sodna vas–Vonarje–Rajnkovec–Rogaška Slatina–Rogatec–Hum na Sutli.

kolesarska dirka Rogatec 1

Za najmlajše je potekala proga na železniški postaji, kjer so jo najmlajši otvorili ob 9. uri. V spremljevalnem programu so nastopili Limena glasba Vetropack – Straža, mladi plesalci iz plesne šole Kuš’n me in Kulturno društvo Anton Stefanciosa, folklorna skupina.

kolesarska dirka Rogatec 3

Organizatorji so pripravili tudi 5 praktičnih nagrad, med katerimi je bila prva nagrada kolo. Vabljeni k ogledu galerije fotografij in videoposnetkov spremljevalnega programa ter starta dirke na železniški postaji v Rogatcu.

f/t/v: J. C.

 

tek-po-smarskih-polsi-klik