Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 12. 4. 2016


images_slike3_ured10_sentjur_policijska_postaja_sentjurPrepovedane droge

V Šentjurju so policisti opravili hišni preiskavi v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Najdeni in zaseženi predmeti bodo skupaj s kazenskima ovadbama posredovani na tožilstvo v Celje.

Najdeni mobilni telefoni

Na ulicah Šentjurja sta bila najdena dva nepoškodovana mobitela, ki so ju najditelji prinesli policijsko postajo. Oba lastnika sta svoje aparate prevzela že v nekaj minutah.

Prometna nesreča

Dne 1. 4. 2016 se je v Lazah voznik zaradi neprilagojene hitrosti prevrnil na bok. Ugotovljeno je bilo, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Epilog bo spisal sodnik.

Kršitev javnega reda in miru

Dne 1. 4. 2016 so policisti intervenirali pri bratu in sestri, ki sta se sprla zato, ker sestra ni hotela izročiti bratu paketa, ker je sumila, da je v njem prepovedana droga. Vsebina paketa je bila poslana v analizo zaradi suma, da gre za prepovedano drogo.

Tatvina koles

Dne 2. 4.2016 je neznanec iz stanovanjskega bloka na Cesti Valentina Orožna odtujil kolo znamke Centurium, bele barve in Corratec, zelene barve. Z dejanjem je lastnika oškodoval za skupno okoli 600 €.

Kršitev javnega reda in miru

V Loki pri Žusmu je 2. 4. 2016 okoli 23.20 ure prišlo do pretepa med dvema krajanoma. Kršitelju je bila izrečena globa.

Poškodba pri delu

Dne 3. 4. 2016 je v Dramljah okoli 19.30 ure krajan z rahljalnikom zemlje zaključeval z delom. Pri tem je z nogo stopil preblizu rahljalnim nožem, ki so ga zgrabili najprej za hlačnico, nato še za nogo. Pri tem se je hudo telesno poškodoval.

Nezgoda

Dne 3. 4. 2016 je v Cerovcu krajanka sestopala s traktorja. Pri tem je padla in se udarila v glavo. Ker je pri padcu izgubila zavest, jo je v bolnico odpeljalo reševalno vozilom, kjer pa so ugotovili, da je dobila udarnino.

Ponarejen denar

Policisti so bili 4. 4. 2016 obveščeni o dveh ponarejenih bankovcih, in sicer je bil en najden v dnevnem izkupičku trgovine, drugega pa je na banko prinesel občan, ki se mu je bankovec zdel čuden. V primeru, kjer je neznanec uporabil ponarejen denar za nakup, bodo policisti zbrali obvestila, zoper storilca pa sledi kazenska ovadba. V drugem primeru bodo o zadevi s poročilom le obvestili tožilstvo.

Tatvina dreves

Dne 6. 4. 2016 je občan obvestil policiste, da mu je sosed posekal dve drevesi, ter ga s tem oškodoval. Policisti so zbrali obvestila in opravili ogled, ter bodo o zadevi s kazensko ovadbo obvestili tožilstvo v Celju.

Vlom v tovorni vozili

Policisti so bili 8. 4. 2016 obveščeni o vlomu v tovorni vozili, ki sta bili parkirani na počivališču Zima, kjer je neznanec iz kabin dveh tovornih vozil odtujil denar in mobilni telefon. Policisti zbirajo obvestila o storilcu in bodo zoper njega podali kazensko ovadbo.

Zbiranje prostovoljnih prispevkov

Policisti so bili v petek 8. 4. 2016 obveščeni o osebah, ki so pred trgovino v Šentjurju zbirale prostovoljne prispevke. Policisti so ugotovili, da se je državljanka Romunije pretvarjala, da zbira prostovoljne prispevke za gluhoneme.

 

OPOZORILO OBČANOM

Na območju so se ponovno pojavili tujci, ki prodajajo zlatnino ali motorne žage, pri tem pa so vsiljivi, ter poskušajo zamotiti oškodovance, z namenom izvrševanja tatvin iz objektov. Občane opozarjamo, da ob delu na vrtu, ali odhodu iz hiš slednje zaklepajo, ter tujih oseb ne puščajo v hišo brez nadzora. O pojavi sumljivih oseb, pa naj si zapomnijo čim več podatkov (opis oseb, vozilo, registrska številka, smer odhoda), ter o tem čimprej obvestijo Policijsko postajo Šentjur ali 113.

 

Po pooblastilu komandirja PP

 

Simon Veber

Pomočnik komandirja PP

Višji policist II

malice-zonta-polsi-klik