Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Novi predsednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek (foto in video)


skupscina_gz_smarje_2016_1V petek, 8. aprila, je v dvorani grajske pristave v Rogatcu potekala 61. skupščina Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, kjer so med drugim potekale nadomestne volitve za predsednika GZ Šmarje pri Jelšah in njegovega namestnika. Nadomestni predsednik GZ Šmarje pri Jelšah postal Erih Strašek, sicer predsednik PGD Mestinje, ki bo funkcijo opravljal dve leti.

Na petkovi skupščini so se zbrali župani občin oz. njihovi namestniki, delegati štiriindvajsetih Prostovoljnih gasilskih društev GZ Šmarje pri Jelšah, upravni odbor, poveljstvo in NO Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, odlikovanci GZS, gostje prijateljskih gasilskih zvez ter številni drugi gostje, s katerimi Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah sodeluje, tudi s sosednje Hrvaške.

skupscina_gz_smarje_2016_2

Zbrane so uvodoma pozdravile mlade harmonikašice in harmonikarji Alpen G šole, nato jih je nagovoril Ervin Perčič, ki je med drugim opravičil izostanek domačega župana Martina Mikoliča. Sledila je izvolitev organov skupščine in poročila o delu Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah v minulem letu.

Poročali so namestnik predsednice GZ Šmarje pri Jelšah, poveljnik, predsedniki komisij (za delo z mladimi, s članicami in veterani), pregledana in potrjena pa so bila poročila dela za lansko leto in programi za leto 2016. Ob koncu so imenovali stalnega člana Plenuma GZ Slovenije, podelili pa so tudi priznanja in odlikovanja GZ Slovenije. Osrednji dogodek večera pa so bile nadomestne volitve predsednika GZ Šmarje pri Jelšah, ki je bil izvoljen po smrti predsednice GZ Šmarje pri Jelšah Pavle Kidrič. Slednje so se na skupščini spomnili z minuto molka.

skupscina_gz_smarje_2016_3

Novi predsednik GZ Šmarje pri Jelšah je Erih Strašek, namestnica Josipa Hrepevnik
Na skupščini so predstavniki Prostovoljnih gasilskih društev GZ Šmarje pri Jelšah za nadomestnega predsednika z le tremi glasovi proti izvolili Eriha Straška, ki bo funkcijo opravljal dve leti. Na razpis so se sicer prijavili trije kandidati, a je le Strašek izpolnjeval zahtevane pogoje. Za namestnika predsednika je Strašek predlagal Josipo Hrepevnik, kar je bilo na skupščini tudi potrjeno.

skupscina_gz_smarje_2016_4

Novi predsednik si bo prizadeval za nadaljevanje odličnega dela preminule predsednice, predstavil je celostno podobo dela in delovanja gasilcev PGD GZ Šmarje pri Jelšah na vseh ravneh. Prizadeval si bo za izobraževanje članov, razvoj in dobro delo vseh PGD GZ Šmarje pri Jelšah.

Vabljeni, da prisluhnete nagovoru novega predsednika GZ Šmarje po izvolitvi:

GZ Šmarje združuje 24 prostovoljnih gasilcihn društev oz. 4269 članov
GZ Šmarje pri Jelšah združuje štiriindvajset prostovoljnih gasilskih društev (PGD), ki delujejo na območju občin Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina, Rogatec, Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli. Skupno v društvih deluje 4269 gasilcev, od tega 1586 žensk in 2863 moških. Kar 19 % “zasedbe” predstavljajo mladi člani, skupaj jih je kar 819. 1668 gasilcev GZ Šmarje pri Jelšah je v stalni pripravi.

Vabljeni tudi, da prisluhnete izjavi novega predsednika GZ Šmarje pri Jelšah Eriha Straška, ki nam je med drugim zaupal, katere bodo prioritete v času njegovega predsedovanja:

Še pred sklepnim dejanjem skupščine, besedami gostov in točko razno, so novi predsednik GZ Šmarje pri Jelšah Erih Strašek, namestnik predsednika GZ Slovenije Janko Cerkvenik, Ervin Perčič in Bojan Hrepevnik podelili priznanja in odlikovanja GZS.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na 61. skupščini GZ Šmarje pri Jelšah.

eH

sentrock2016-polsi-klik