Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na tradicionalnem Sokovem memorialu že drugič zapored najboljši člani


sokov_memorial_2016_1Vse od leta 1994 Športno društvo Kozje organizira tradicionalni Sokov memorial, v spomin na neutrudnega športnega zanesenjaka dr. Antona Soka, začetnika košarke v Kozjem. Vrsto let so na  košarkarski turnir vabili veteranske ekipe iz bližnje in daljne okolice, od leta 2014 in otvoritve novega Večnamenskega centra v Kozjem dalje, pa turnir poteka nekoliko drugače.

Vse od takrat se zbirajo košarkarji različnih generacij, ki so nastopali za ekipe ŠD Kozje v različnih ekipah in tekmovanjih. Tudi letos se je soboto, 16. aprila, zbralo okoli dvajset igralcev, ki so  se razdelili v tri kategorije, člani pod 35 let, mlajši veterani od 35 do 50 let in starejši veterani nad 50 let.

sokov_memorial_2016_2

Uvodoma so tudi letos položili cvetje na grob dr. Antona Soka, svečko pa so prižgali tudi na grobu nekdanjega soigralca Milana Motoha, nato pa so pričeli s tekmovanjem, ki je bilo tudi letos ena od prireditev v sklopu prazniku Občine Kozje.

Ekipe so se pomerile vsaka z vsako. Kljub starostnim razlikam so bile tekme zelo napete in izenačene. Drugo leto zapored so bili najboljši najmlajši, člani, ki so tako obranili lanski naslov zmagovalca. Na drugo mesto so se uvrstili mlajši veterani, zmagovalci izpred dveh let, tretje mesto pa so osvojili starejši veterani.

Tekmovanju je sledil družabni zaključek.

Vir in foto: R. G.