Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Kozje: ob občinskem prazniku podelili občinska grba in denarni nagradi (foto in video)


praznik_obcine_kozje_2016_1Minuli petek je v Kozjem minil v znamenju praznovanja občinskega praznika in tisočletnice prve omembe Kozjega. Slovesnost je bila priložnost za podelitev občinskih nagrad, letos so podelili zlati in srebrni grb ter denarni nagradi, bronastemu grbu pa se je predlagani kandidat prijazno odrekel.

Prireditve, ki se je odvila v Večnamenskem centru Kozje, so se poleg domače županje Milence Krajnc udeležili tudi bivši in letošnji občinski nagrajenci, župani občin UE Šmarje pri Jelšah ter sosednjih občin, gospodarski minister Zdravko Počivalšek, poslanec v DZ dr. Vinko Gorenak in številni drugi visoki gostje.

praznik_obcine_kozje_2016_2

Županja Milenca Krajnc o minulem delu Občine
Slovesnost so odprli pevci pevskih zborov, ki delujejo na območju občine Kozje. Zbrane je nato nagovorila županja občine Milenca Krajnc, ki je izkoristila priložnost za pregled storjenega v zadnjem letu. Dokončanje gradu Podsreda, energetska sanacija večnamenskega doma v Lesičnem in izgradnja javnega vodovoda v Bistrici pri Lesičnem so največje pridobitve v minulem obdobju, seveda pa je ponosna tudi na sanacije številnih plazov v občini.

Celotnemu nagovoru županje Milence Krajnc lahko prisluhnete tukaj:

Gospodarski minister izpostavil potenciale za razvoj
Gospodarski minister Zdravko Počivalšek je uvodoma izrazil veselje nad povabilom in čestital ob občinskem prazniku. V nadaljevanju je izpostavil potenciale za razvoj občine, ki jih vidi na področju turizma, kmetijstva in gospodarstva. Še enkrat več pa je pohvalil dobro izkoriščanje evropskih sredstev na celotnem območju Kozjanskega in Obsotelja ter odlično sodelovanje na vseh ravneh občin Kozje, Podčetrtek in Bistrice ob Sotli.

Celotnemu nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Podelili grba občine Kozje in denarni nagradi
Vrhunec slovesnosti je bila podelitev občinskih nagrad, tokrat je županja, skupaj s predsednikom Komisije za nagrade, priznanja in odlikovanja, Francem Žlendrom, podelila dva grba in dve denarni nagradi. Zlati grb, najvišje letošnje priznanje občine Kozje, je prejel v Bosni in Hercegovini rojeni Petar Antunović iz Murgelj v Ljubljani. V obrazložitvi so navedli, da je zlati grb prejel za angažiranost in vsa dobra dela na lokalnem, državnem in meddržavnem področju ter za promocijo Kozjanskega.

praznik_obcine_kozje_2016_4

Antunović je posameznikom in krajem na Kozjanskem vrsto let pomagal kot velik podpornik in donator, med drugim je pobudnik fundacije za štipendiranje oseb iz materialno šibkejših družin z območja Kozjanskega. Ob vsem tem pa je tudi avtor izdanih knjig o Zagorju na Kozjanskem in Marijini romarski cerkvi. Po podelitvi je Antunović vidno ganjen izjavil, da je posebej vesel, ker so ljudje prepoznali njegova prizadevanja za lepše Kozjansko:

Srebrni grb je županja podelila Pilštanjčanu, novinarju in pesniku Milenku Strašku iz Petrovč. V obrazložitvi so med drugim zapisali, da si je nagrado prislužil za pečat, ki ga je pustil z obsežnim literarnim udejstvovanjem.

Denarni nagradi so podelili Lovskemu društvu Podsreda ob 70-letnici aktivnega in uspešnega delovanja ter Muzejskemu društvu Kozje, za nesebično in kontinuirano delo, skrb za podmladek in redno izobraževanje.

praznik_obcine_kozje_2016_5

V imenu županov spregovoril Peter Misja
V imenu prisotnih oz. povabljenih županov je tokrat spregovoril podčetrteški župan Peter Misja, ki je med drugim čestital za visoki jubilej, tisočletnico prve omembe Kozjega,pozabil pa ni omeniti tudi bližajoča se jubileja in sicer 550-letnico šolstva na Pilštanju in 35-letnico Kozjanskega parka.

Pohvalil je minulo delo vseh občin Kozjanskega in Obsotelja ter zaželel nadaljevanje dobrega dela tudi v prihodnje. Občini Kozje pa je zaželel naj ostane prijazna in nadaljuje v smeri dobre razvitosti.

Nagovoru lahko prisluhnete tukaj:

Ob koncu so spregovorili tudi gostje, med njimi poslanec dr. Vinko Gorenak, ki je voščil ob prazniku in zaželel vse dobro občini in razvoju le-te tudi v prihodnosti, obenem pa napovedal, da se po izteku mandata umika iz aktivnega političnega življenja.

Pred kamero smo povabili županjo občine Kozje Milenco Krajnc, ki nam je med drugim zaupala zadane izzive v prihodnosti:

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

vino-coko-podcetrtek-polsi