Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti uspešni tudi v Bohinju


bohinj catana cup 2016Člani Karate kluba Kozjansko in Obsotelje so se 9. aprila odpravili v Bohinjsko Bistrico, kjer je Akademija borilnih veščin Bohinj organizirala Katana Cup – Bohinj open 2016. Barve kluba je zopet zastopala zelo številčna ekipa – skupno kar 10 katašev in borbašev.

Že na začetku se je izkazalo, da so tekmovalci zelo dobro pripravljeni in motivirani za tekmovanje. Začele so naše najmlajše deklice – Gaja Hribar, Ana Bele in Lea Bele v kategoriji kate najmlajše. Te tekmovalke na  njihovih prvih tekmovanjih  pridobivajo   potrebne izkušnje in  njihovi  pristopi na tatami so vedno bolj suvereni in samozavestni. Po zelo dobro prikazanih katah so na koncu osvojile Gaja 3., Lea 2. in Ana 1. mesto.  Prav tako izkušnje pridobiva naslednji kataš Grega Zbil, ki je nastopil v kategoriji kate mlajši. Kljub temu, da še nima izkušenj iz veliko tekmovanj je s svojimi nastopi pokazal, da je iz pravega testa in bo v svoji kategoriji resen nasprotnik vrstnikom iz cele Slovenije. Brez težav in z vsemi osvojenimi zastavicami se je iz nastopa v nastop prebijal vse do finala, kjer je z lahkoto premagal nasprotnika in tako na koncu zasluženo slavil na prvem mestu. Kot zadnji kataš je nastopil Luka Bele. On ima že kar nekaj izkušenj iz različnih tekmovanj in je tudi tu brez večjih težav premagoval nasprotnike in se prebil do najvišjega prvega mesta.

Tako se je za klub končal dopoldanski del, kjer so  kataši dosegli največ, kar je bilo možno, saj so zasedli vsa najvišja mesta v svojih kategorijah. V popoldanskem času je v borbah ognjeni krst doživel Luka Bele. Kot že izkušen in uspešen kataš je tokrat prvič sodeloval v borbah. Odlično je izkoristil svoj položaj, pripravljenost soborcev in prikazal za začetnika zelo dobre tehnično in taktične borbe. Že v prvi borbi navduševal z lepo nožno tehniko. Tako se je po dobljenih  dvobojih uvrstil v finale, kjer je moral priznati poraz proti izkušenejšemu nasprotniku, ter tako dosegel zanj odlično drugo mesto. V isti kategoriji športne borbe 8 in 9 let  je nastopil tudi Jakob Žumer, ki pa vidnejše uvrstitve ta dan ni dosegel. Tekmovanje je v kategoriji 10 in 11 let nadaljeval Nejc Kunštek. Tudi on iz tekme v tekmo kaže večjo in boljšo pripravljenost, motiviranost in samozavest. Že v začetku se je spopadel z težkim nasprotnikom. Ta zmaga  mu je vlila polno mero samozavesti in zagona, tako da je poln pozitivne energije stopil v finale. Tu mu je malo ponagajala tudi športna sreča in se je tako žal moral posloviti od prvega mesta, je pa popolnoma zasluženo stopil na drugo stopničko. V kategoriji dečkov že kar nekaj časa ne popuščata in ne dovolita na vrh sotekmovalcem naša borbaša Timotej Jordan in Žan Luka Lesnika. Po uspešnih borbah in izločanju tekmovalcev iz celotne Slovenije je  že drugič ta dan prišlo do  finala med vrstnikoma našega kluba. Na koncu je borbo dobil Timotej, ki je z rezultatom 1:0 premagal Žan Luka. Čisto na koncu je v kategoriji ml. kadetinj nastopila še naša edina borbašica Ana Marija Petauer. V finalu je vodila 2:0 vendar rezultata ni uspela ubraniti do konca borbe ter tako na koncu osvojila odlično 2. mesto.

Tako so tekmovanje zaključili zadovoljni, saj bi le tu in tam kakšen član sploh lahko dosegel boljšo uvrstitev. Prav vsi so se v športni dvorani Danica odlično izkazali in uspešno zastopali barve kluba. Tako so se po celodnevnem aktivnem sodelovanju v Bohinju  zasluženo zadovoljni vrnili domov, kjer jih že čakajo intenzivni treningi in pridobivanje novih znanj za naslednje tekme. Prav vsem iskrene čestitke. Zahvala pa gre tudi podjetju MOS d.o.o. za posojen kombi, kar je pripomoglo, da so lahko na tekmo peljali tako stevilčno ekipo.

Miha Romih, glavni trener

polovicka_celje_klik