Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Citrarska fantazija zaokrožila prvo sezono Muzejskega glasbenega abonmaja (foto in video)


citrarska_pomlad_1Minuli četrtek je v šmarskem muzeju baroka potekal še zadnji koncert v sklopu Muzejskega glasbenega abonmaja, ki ga je Knjižnica Šmarje pri Jelšah letos izvedla premierno. Tokrat sta se predstavili odlični glasbenici, kitaristka Suzana Hebar Čamer in citrarka Doroteja Bedenik, naslov koncerta pa je bil Citrarska fantazija.

Glasbenici, citrarka Doroteja Bedenik in kitaristka Suzana Hebar Čamer, veljata kot odlični glasbenici in sta prejemnici številnih slovenskih in mednarodnih glasbenih priznanj in nagrad. Bedenikova poučuje citre na zasebni glasbeni šoli na Ptuju, njeni učenci dosegajo vidne rezultate tako na državnih kot na mednarodnih tekmovanjih. Čamerjeva pa se trenutno najbolj posveča pedagoškemu delu na Glasbeni šoli v Celju. Tudi njeni dijaki in dijakinje dosegajo odlične rezultate na številnih tekmovanjih.

citrarska_pomlad_2

Minuli četrtek sta se ti odlični glasbenici predstavili s pestrim in zanimivim programom. V prvem delu sta obiskovalcem pričarali skladbe S. L. Weis, C. G. Scheidler in J. Rodriga, v drugem delu pa nekoliko lahkotnejše skladbe, vse od Robežnika, ljudske, Cohena, Irske tradicionalne ipd. Seveda sta bili nagrajeni z bučnim aplavzom, kar je gotovo eden izmed kazalcev, da so uživali tudi obiskovalci.

Končan prvi Muzejski glasbeni abonma, dobra popotnica za drugega
S Citrarsko fantazijo se je končal letošnji Muzejski glasbeni abonma, ki ga je po besedah Vlaste Kramperšek Šuc obiskovalo 20 abonentov, vsak koncert pa dodatno še 10 do 15 ljubiteljev klasične glasbe. Zasnovali so ga v sodelovanju z Glasbeno šolo Rogaška Slatina oz. njeno podružnico v Šmarju pri Jelšah.

“Pri izboru nastopajočih sta bili v veliko pomoč vodja šmarske podružnice Martina Rančigaj in profesorica violine Inga Ulokina, ki sta na enem tudi skupaj nastopili. Sodeč po odzivih obiskovalcev, so bili ti nad izborom koncertov navdušeni, v prihodnji sezoni pa bi želeli obiskati še kakšnega. Prepričani smo, da bo njihovo navdušenje pritegnilo še več abonentov, ki se nam bodo pridružili jeseni. Obljubljamo, da bo Muzejski glasbeni abonma 2016/2017 sestavljalo najmanj pet koncertov, novo pa bo tudi to, da bodo vsi učenci GŠ Rogaška Slatina s podružnicami na abonmajske koncerte imeli prost vstop,” je ob zaključku letošnjega abonmaja in v luči prihodnjega povedala Vlasta Kramperšek Šuc.

citrarska_pomlad_3

Vabljeni k ogledu video posnetka z inserti koncerta, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate tudi utrinke s koncerta.

eH

polovicka_celje_klik