Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Čistilna akcija po okoliških krajih (FOTO/VIDEO)


_DSC6173 (Kopiraj)

V soboto, 2. aprila 2016, so po številnih krajih po Sloveniji potekale čistilne akcije, na katerih so društva in prostovoljci čistili okolice cest in sprehajalnih poti. Nič drugače ni bilo v občinah Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina in Podčetrtek.

Po nekaj letih od zadnje organizacije čistilne akcije Očistimo Slovenijo, ki je bila med prebivalci naše podalpske države izredno dobro organizirana, so se občine in posamezniki v Sloveniji ponovno odločili, da se bodo organizirali in očistili Slovenijo. Kljub temu, da se stanje, povezano z odvrženimi smetmi, iz leta v leto izboljšuje, pa še vedno ostajajo kupi smeti ob glavnih cestah in sprehajalnih poteh.

Prednjačijo predvsem plastenke, papirčki, pločevinke in podobni odpadki, ki jih brezobzirni sprehajalci in vozniki odvržejo na tla med sprehodom oziroma vožnjo. Kot je bilo moč videti na terenu so prostovoljci, ki jih je bilo številčno kar nekaj manj kot v preteklih letih, pobrali ogromne količine odpadkov.

Nova mapa (4)1 (Kopiraj)

Žal so posamezniki še vedno brezobzirni in odmetavajo smeti, kjerkoli se jim zahoče. Dejstvo pa je, da bi moral vsak posameznik poskrbeti za varovanje okolja in omogočiti, da bi zanamci dobili čisto bivalno okolje. Glede na to, da se vseskozi omogočajo odvozi smeti na deponije in zbiranje ločenih odpadkov je nekako nepredstavljivo, da ljudje v gozdovih, ki so vir kisika in življenja, povzročajo prave naravne katastrofe s črnimi odlagališči odpadkov.

v/t/f: Dejan Hribernik

zenitev-sentvid-polsi-lik