Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Bistrici ob Sotli ponovno vihteli kuhalnice (foto in video)


sejemjozeki (6)Na prvi pomladni dan so v Bistrici ob Sotli organizirali že tradicionalni Jožefov sejem in tekmovanje v kuhanji golaža. Jožice in Jožeki so se tudi letos predstavili z najbolj izvirnimi in skrivnostnimi recepti, prvič pa smo lahko poskusili tudi vegetarijanski golaž. Prostor pri kulturnem domu in občinsko stavbo je bil do zadnjega kotička zaseden, med ponudniki na stojnicami smo lahko izbirali med različnimi domačimi kmečkimi izdelki in umetnostne obrti. Turistično društvo Bistrica ob Sotli in Gostilna Šempeter so v vintage sejemski preobleki obiskovalcem zagotovili nadvse odličen sejemski dan.

Trinajsto leto tekmovanja v kuhanju golaža je v Bistrico ob Sotli privabilo že skoraj tradicionalno kuharsko zasedbo. Organizator je tudi letos poskrbel za meso, čebulo, maščobo in kotliček, dodatne sestavine pa so kuharji priskrbeli sami. Med kuhanjem smo tako lahko opazovali že stalne ekipe, kot so TV ekipa, ekipa iz avstrijskega Heimschuha, Bošnjaci, Bubka bar, Kmečke Pepce, Misijonarji. Kuhanja so se letos udeležile tudi vintage dekleta in tekmovale pod imenom Rocka billy, Pšečki vinogradniki, Okusi Rogaške, Rdeči vragi, Planinci, kuharji z Vrhnike, Ekipa iz Pecirka, sodelovala je tudi ekipa iz sosednjega Kumrovca. Tudi letos so zmagale domačinke Kmečke Pepce.

sejemjozeki (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate skrivnostne recepti nekaterih tekmovalnih ekip.

Pred kulturnim domom so obiskovalce pričakala dekleta z uličnim frizerajem in ličenjem, najmlajši so se lahko posladkali pri sladkarijah. Organizatorja sta letos nadaljevala v  vintage preobleki, pester pa je bil tudi dodaten spremljevalni program. Rezanje občinske trte je pospremila domača godba na pihala, pridružila pa se je tudi vinska kraljica Sara Stadler.

sejemjozeki (1)

 

 

 

 

 

sejemjozeki (4)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sejma se je udeležila tudi vinska kraljica Sara Stadler.

S swingom, starodobniki, uličnim frizerajem in šminkerajem ter uličnimi klovni smo obiskovalci začutili utrip nekega drugega obdobja.

sejemjozeki (5)

 

 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij in videoposnetkov.

f/t/v: J. C.