Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tajfun in Rogaška ob polni luni brez sreče, trojka s sredine iz treh korakov (video)


trojka-korakiV Ligi Telemach za prvaka so po 10 odigranih tekmah v prvih dveh kolih 10 zmag zabeležile domače ekipe. Ker sta včeraj moštvi z našega območja gostovali, to pomeni, da sta se domov vrnili poraženi, a sta bili obe blizu uspeha.

Rogaška je igrala brez Dejana Milašinovića, v Treh lilijah pa so bolje začeli Laščani, ki so v prvi četrtini povedli s 16:8, a je sledila gostujoča serija in izenačenje na 18. Zlatorog je vrnil z nizom 10 točk, do konca prvega polčasa pa je prednost varovancev Aleša Pipana narasla na 14. Rogaška je v tretji četrtini vztrajno nižala zaostanek in gostiteljem prišla povsem za ovratnik. V 35. minuti so Slatinčani povedli 48:55 in zdelo se je, da bo serija neporaženosti čete Damjana Novakovića podaljšana. V zadnji dve minuti sta ekipi šla z izhodiščnih 60:60. Jamar Abrams je za Zlatorog v minuti dosegel štiri točke, Tadej Ferme pa je na drugi strani proti nekdanji ekipi zadel trojko. Slatinčani so imeli celo napad za vodstvo, a so bili Darwinu dosojeni koraki. Zadetek za zmago Zlatoroga 66:63 je četrt minute pred koncem prispeval Daniel Vujasinović, saj zadnji poskus Fermeta z razdalje ni bil uspešen.

ZLATOROG LAŠKO : ROGAŠKA 66:63 (16:10, 19:11, 12:23, 19:19)
Davis 14, …

Damjan Novaković, trener Rogaške: “Odigrali smo dva različna polčasa. V prvem nas ni bilo nikjer, v drugem pa smo se vrnili v tekmo in si ustvarili celo prednost sedmih točk. Na koncu so nas Laščani prehiteli in v negotovi končnici srečno zmagali.”

Košarkarji Tajfuna so bili na pragu prvega uspeha pri Unionu Olimpiji v gosteh, saj so po zaostanku za 17 točk tik pred zaključkom tekme bili na pragu zmage, ki je na koncu ostala v Ljubljani. Gostitelji so že v tretji minuti vodili za 10 točk, prvo četrtino pa dobili za 9. Po seriji 0:7 v začetku 2./4 so zeleno-beli znova kmalu povedli z dvoštevilčno razliko. Po glavnem odmoru so se Šentjurčani, ki so igrali brez Aleksandra Ponjavića, najbolj približali na štiri točke. V 35. minuti je bil izid prvič poravnan – 64:64. V prvo vodstvo so gostje prešli v 38. minuti in obetala se je zanimiva končnica, ki se je izkazala za infarktno. Pol minute pred koncem je Sandi Čebular s trojko zadel za 74:75 in tri sekunde pred zadnjo sireno zadel en prosti met od dveh. Gostitelji so poskušali z metom s sredine, ki je končal v svojem cilju …

UNION OLIMPIJA : TAJFUN 77:76 (26:15, 20:20, 15:19, 16:22)
Bolčina 17 (8 skokov), Clark 14 (7 podaj), Parks 13, Čebular 11, …

Dejan Mihevc, trener Tajfuna: “Po takšnem porazu ne moremo biti veseli, kljub temu pa moramo v tekmi najti pozitivne stvari in na njih graditi našo igro v prihodnje. Po slabem prvem polčasu smo v nadaljevanju pokazali drugačen obraz ter se vrnili v igro. Prišli smo celo do pozicije, da bi lahko zmagali, a smo nesrečno izgubili.”

So izgubili “le” nesrečno, ali tudi po krivici? Iz spodnjega posnetka je namreč več kot očitno, da je igralec Olimpije  Nikola Pavlićević pri svojem srečno zadetem metu iz sredine igrišča naredil kar tri korake …

Preostala tekma

HELIOS SUNS : KRKA 74:70

Lestvica

1.

Zlatorog Laško

2/0

4

2.

Helios Suns

1/1

3

3.

Rogaška

1/1

3

4.

Krka

1/1

3

5.

Union Olimpija

1/1

3

6.

Tajfun

0/2

2

V soboto, 26. marca, bo ob 19.00 v Hruševcu tekma Tajfuna z ekipo Helios Suns. Rogaška bo istočasno gostila Union Olimpijo.

malice-zonta-polsi-klik