Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podpisana pogodba za obnovo lokalne ceste Mestinje-Lemberg-Nova vas


podpis_pogodbe_cesta_mestinje_lemberg_nova_vasŽupan Stanislav Šket in Albin Leskovšek, direktor podjetja GAAL gradnje, sta danes podpisala pogodbo o izvedbi prve faze obnove lokalne ceste Mestinje-Lemberg-Nova vas.

»Cesta je v prvi vrsti pomembna za domačine, ki cesto uporabljajo vsakodnevno. Večkrat dnevno na tej relaciji vozi šolski avtobus. Po lokalni cesti poteka velik delež regionalnega prometa, tudi tovornega, saj je cesta ugodna povezava med Mestinjem in Pečico,« je povedal župan Stanislav Šket. Izrazil je zadovoljstvo, da je bilo na javnem razpisu za izvajalca obnove izbrano podjetje GAAL gradnje, ki je v preteklosti na območju šmarske občine kakovostno izvedlo gradnjo kolesarske steze Šmarje pri Jelšah-Belo in pločnik v Šentvidu.

Obnova bo potekala v dveh fazah
Načrtovana obnova bo potekala v dveh fazah. Prva faza obsega 2,2 km dolg odsek od novega mostu v poslovno-proizvodni coni Mestinje do razcepa Sladka Gora-Lemberg, druga pa odsek od razcepa do Nove vasi v dolžini približno 1,9 km.

V prvi fazi obnove so načrtovani rekonstrukcija cestišča, izgradnja 550 m dolgega pločnika z javno razsvetljavo, obnova dveh mostov, izgradnja dveh podpornih zidov, namestitev odbojnih ograj, ureditev odvodnjavanja. »Dela v sklopu prve faze bomo začeli v prihodnjih dveh tednih. Pogodbeni rok za končanje del je 30. november, a verjamem, da bomo dela končali prej,« je napovedal Albin Leskovšek. Dodal je, da bodo glavna asfaltna dela potekala med poletnimi počitnicami, tako da bo čim manj oviran prevoz otrok s šolskim avtobusom.

Izbrali najugodnejšega ponudnika
Podjetje GAAL gradnje je oddalo najugodnejšo ponudbo, in sicer 478.455,64 evra. Na javni razpis je sicer prispelo 18 ponudb, ki so bile vse sprejemljive oziroma nižje od projektantske ocene, ki je znašala 783.998,84 evra.

Občina v letošnjem proračunu za izvedbo prve faze obnove namenja 620.000 evrov, od tega nekaj več kot 194.000 evrov s črpanjem sredstev po 23. členu Zakona o financiranju občin. V prihodnjem letu je za izvedbo prve faze predvidenih 180.000 evrov.

Ker je Občina prejela tako ugodno ponudbo izvajalca GAAL gradnje za prvo fazo, bo preostanek načrtovanih zneskov namenila za noveliranje projektne dokumentacije za drugo fazo. Razpis za drugi del obnove je v pripravi, tako da bi lahko tudi druga faza obnove stekla še letos.

Vir in foto: Občina Šmarje pri Jelšah