Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nagrada za inovativnost v Dobje


Kumerdejeva priznanja 2016
*Med Kumerdejevmi nagrajenci stoji ravnateljica OŠ Dobje četrta z desne

Med letošnjimi dobitniki Kumerdejevih priznanj, ki jih Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ) podeljuje najuspešnejšim šolam in posameznikom, so kar tri romala šolam, ki delujejo v okviru celjske enote ZRSŠ. Z našega podobmočja je prejemnica tudi Osnovna šola Dobje. 

Zavod priznanja, ki nosijo ime po Blažu Kumerdeju (1738-1805), prvemu organizatorju osnovnega šolstva na Slovenskem v času razsvetljenstva, podeljuje za dosežke pri uvajanju novosti na področjih predšolske vzgoje, osnovnih šol in srednjih šol, šol za otroke s posebnimi potrebami in dijaških domov ter za odličen končni izdelek, za nove rešitve pri načrtovanju in uresničevanju kurikuluma ter širjenje idej v vseh oblikah informiranja in izobraževanja. Vsakoletni prejemniki priznanja zato predstavljajo tudi kakovostni vrh in vzor takšnega izboljševanja vzgojno-izobraževalne prakse.

Ravnateljica Osnovne šole Dobje, Suzana Plemenitaš, je v izjavi za javnost zapisala, da je to »že drugo prestižno priznanje za OŠ Dobje v tem šolskem letu (Microsoftova inovativna šola, op.) in nedvomno je pokazatelj, da učitelji s svojo ustvarjalnostjo, z znanjem, drznostjo, predvsem pa s trdim delom in smotrno uporabo IKT nenehno iščejo drugačne, učencem zanimive oblike in metode dela, zaradi česar postaja znanje na Dobju vedno večja vrednota.« 

polovicka_celje_klik