Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Certifikata za planinski postojanki na Boču


koca velikonocnica boc
Koča Velikonočnica

Planinska zveza Slovenije (PZS) je na 5. konferenci o planinskem gospodarstvu podelila nove certifikate okolju in družinam prijazna planinska koča, s katerimi se lahko skupno pohvali 40 slovenskih planinskih domov.

Slovenska planinska društva upravljajo 178 planinskih koč, zavetišč in bivakov, od tega 163 oskrbovanih planinskih koč, ki so večinoma v toplejših mesecih, številne pa tudi pozimi, gostoljubna postojanka planincev vseh generacij, a hkrati obremenitev za okolje.

Cilj projekta Okolju prijazna planinska koča je zagotavljati do okolja prijazno in energetsko učinkovito upravljanje koč, projekta Družinam prijazna planinska koča pa privabiti na koče otroke in njihove starše ter poskrbeti, da se bodo dobro počutili in se radi vračali. Oba certifikata je pred leti uvedla Planinska zveza Nemčije, naknadno so k akciji pristopile tudi planinske zveze Avstrije, Južne Tirolske in Slovenije.

Med imetniki certifikata družinam prijazna planinska koča sta obe postojanki na Boču, in sicer planinska koča Velikonočnica (550 m), ki jo upravlja PD Boč – Kostrivnica in planinski dom na Boču (658 m), ki ga upravlja PD Poljčane.

polovicka_celje_klik