Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šentjurčani aktivni in zeleni oddih predstavljajo tudi na sejmu Natour Alpe Adria


ride_and_bike_1V Ljubljani se je v sredo, 27. januarja, pričel sejem Natour Alpe Adria, na katerem se pod okriljem Razvojne agencije Kozjansko predstavljajo tudi šentjurski ponudniki. Poudarek je na promociji njihovega mednarodnega projekta za nadgradnjo in promocijo kolesarskih in konjeniških poti na projektnem območje Kozjanskega, Obostelja in Hrvaškega Zagorja –  Ride&Bike.

Gre za največjo sejemsko promocijo turizma v Sloveniji, osrednjo tovrstno v regiji, ki se osredotoča na aktivnih oddih in se specializira v ponudbo zelenega, aktivnega turizma. Tako sledi trendom sodobnih popotnikov, ki iščejo aktivne počitnice v odkrivanju neznanega, v neokrnjeni naravi, na popotovanju v doživljanju pristnega in prvinskega iz krajev, ki jih obiščejo. Občina Šentjur, njene naravne lepote, dediščina in specializirani ponudniki domačih dobrot imajo kar nekaj odgovorov za tovrstne turiste. Upajo, da jih bodo v naše kraje na sejmu privabili čim več.

rideandbike-krajnc2

Pridite k nam na izlet, uživajte v domačih dobrotah
Obiskovalcem sejma je že v sredo Stanko Valpatič predstavil svojo ekološko kmetijo po konceptu miroljubnega kmetijstva, prav tako so jih nagovarjali člani PD Dramlje, ki so se izkazali s projektom Potke – zbranimi in opisanimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi po naši občini.

V četrtek pa se je predstavila kmetija Majcen, ki se ponaša z certifikatom EKO.si ter številnimi pridelki izpod Prevorja, kjer se je svoje čase mudil tudi razbojnik Guzaj. Danes je dan za Rosando Ploštajner iz Vezovja in njene sladke dobrote, pekovske izdelke in še marsikaj, člani Turistično-olepševalnega društva Ponikva vabijo v Slomškove kraje, na zanimive učne poti ter seveda k občudovanju znanilke pomladi velikonočnice.

Sobota, 30. januar, bo na sejmu Natour, kar se naših ponudnikov tiče, vsa v znamenju ljubezni in romantike. Kajti člani Društva Izviri Dobrina bodo vabili na tradicionalni  nočni Valentinov pohod na Žusem – letos jubilejni, 20.

Za družinski izlet v tiste konce je kot nalašč Grajska učna pot Žusem. Planinsko društvo Žusem bo veliko pozornosti pritegnilo s promocijo Stolpa ljubezni na Žusmu, naravno leseno konstrukcijo, najvišjo  tovrstno daleč naokoli, rezultat zanesenjaštva in mnogih  udarniških ur. Vrli planinci dobro vedo, da se približuje sezona porok!

Jezdenje konj in vožnja s kolesom sta odlična načina za spoznavanje krajev
Torej v krajih destinacije Šentjursko vsakdo najde nekaj zase, vabljiva ponudba na sejmu pa bo obiskovalce  usmerila k odkrivanju vsega, kar naša občina še premore. Da bo temu tako, bo skrbel Turistično informacijski center Šentjur, ki bo z gradivi in materiali na voljo na sejmu vse dni.

rideandbike-krajnc3

Posebno mesto ima tudi čezmejni projekt Ride&Bike, katerega namen je razvoj kolesarjenja ter konjeniškega turizma v obmejnih regijah in izboljšava skupne čezmejne turistične ponudbe. V projektu je vodilni partner Zagorska razvojna agencija s Hrvaške, projektni partnerji pa so Razvojna agencija Kozjansko, Razvojna agencija Sotla, Turistična skupnost Krapinsko-Zagorske županije, Turistična skupnost Savsko-Sutlanska dolina ter Javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica.

Razvojna agencija Kozjansko med drugim v okviru projekta ureja počivališče za konje, digitalizira kolesarske steze, izobražuje turistične vodnike in ponudnike ter skrbi za promocijo. Z oblikovanjem čezmejne mreže kolesarskih poti in vzpostavitvijo edinstvene konjeniške čezmejne poti se izboljšuje prepoznavnost turistične destinacije, ki ob zdravstvenih in wellness storitvah ponuja vrsto možnosti za aktivno preživljanje počitnic.

Vir in foto: Občina Šentjur